Nou promovata Luceafărul Oradea a fost printre cele mai grăbite echipe din liga secundă în ceea ce priveşte începerea pregătirilor. De la sfârşitul săptămânii trecute, "luceferii" efectuează antrenamente la baza sportivă din Sânmartin, sub comanda consilierului tehnic Florin Farcaş şi a celorlalţi antrenori, Marius Popa şi Cristian Lupuţ.

Şase jucători noi

La reunire au participat 22 de jucători, lipsind doar căpitanul Ionuţ Hlinca, care a primit câteva zile în plus de vacanţă, după ce recent s-a căsătorit. Din lotul care a încheiat campionatul nu se mai regăsesc M. Popa, Floruţ, Mihuţa şi Supuran, la serviciile cărora s-a renunţat. În schimb, au venit şase jucători: Sergiu Moga (24 de ani), fundaş dreapta, ex-FC Voluntari, Adrian Bedea (21 de ani), mijlocaş central, ex-CSM Sighet, Darius Costea (19 ani), ex-CS Oşorhei, Eduard Benea (19 ani), fundaş stânga, ex-Aurul Brad; mijlocaşul Paul Păcurar (25 de ani), de la FCM Baia Mare; Daniel Stan (17 ani), fundaş central, ex-CF Bihorul Beiuş, ultimul fiind format de Luceafărul.

Ceilalţi componeţi ai lotului sunt Eduard Pap, Alin Goia, Cosmin Verdeş – portari; Flavius Drăgan, Salif Nogo, Sergiu Bactăr, Alexandru Radu, Marius Feher, Alexandru Sorian, Adrian Balea, Ionuţ Ban, Cristian Cigan, Alin Ţegle, Istvan Balla, Paul Chiş-Toie, Seriu Arnăutu, Constantin Roşu.

Aşteptări pe măsura investiţilor

Finanţatorul Ioan Blidaru speră ca şi în Liga a II-a Luceafărul să ajungă în partea superioară a clasamentului. „Rezultatele au ieşit aşa cum ne-am dorit până acum, a fost Liga 4, Liga 3, iar acum Liga 2. Pretenţiile şi aşteptările sunt mari în continuare. Va fi mai greu şi cu această reorganizare într-o singură serie. În mare parte au rămas jucătorii care ne-au adus satisfacţia promovării, iar în locul celor care au plecat am adus şi jucători consacraţi, dar şi tineri care aşteptăm să confirme. Am încredere în voi şi vă doresc succes. Şanse va avea toată lumea, dar jucătorii care dau randament şi vor fi serioşi vor juca. Noi vom asigura toate condiţiile şi sperăm să facem o figură frumoasă în Liga a II-a”, le-a transmis Ioan Blidaru "luceferilor". La reunire a fost prezent şi Gavrilă Ghilea, fondatorul Luceafărului. „În Liga a II-a este nevoie şi de o mai mare seriozitate, va trebui să vă pregătiţi mult mai bine. Lotul este valoros, dar  acest lucru trebuie transpus în rezultate. Avem încredere în staff-ul tehnic, au mai lucrat împreună, şi cred că vor face treabă bună. Consider că Luceafărul nu se va face de râs în Liga a II-a, chiar dacă acum va fi un fel de Liga I la o scară mai mică”, a afirmat Gavrilă Ghilea.

Până în 27 iunie echipa orădeană se va pregăti pe plan local, după care va pleca în cantonament în Austria, la Mallnitz, unde va disputa şi două jocuri de verificare. La revenirea în ţară, Luceafărul va mai juca amicale, cu ACS Poli Timişoara, Gaz Metan Mediaş şi ASU Poli Timişoara

Campionatul este preconizat să înceapă în 30 iulie, într-o singură serie cu 22 de echipe, dar în condiţiile în care multe dintre ele se confruntă cu probleme financiare startul ar putea fi amânat.