Aversara Stelei din turul trei preliminar al Ligii Europa, formaţia Motherwell, s-a calificat în cupele europene datorită clasamentului Fair-Play întocmit de UEFA, cel mai important rezultat din istoria grupării fiind câştigarea campionatului în sezonul 1931/1932. Echipa FC Motherwell a participat în primul tur preliminar al Ligii Europa datorită clasamentului Fair-Play întocmit de UEFA în sezonul precedent. Campionatele din Norvegia, Danemarca şi Scoţia au beneficiat de un loc suplimentar în Liga Europa, echipa desemnată să reprezinte Scoţia în această competiţie fiind FC Motherwell.
FC Motherwell a terminat sezonul precedent al Scoţiei pe poziţia a şaptea şi a ocupat locul întâi în play-off-ul pentru retrogradare. Tot în sezonul precedent, scoţienii de la Motherwell au participat şi în Cupa UEFA, unde s-au oprit în primul tur, după o dublă înfrângere cu formaţia franceză AS Nancy, scoruri 1-0 şi 2-0.
Motherwell a reuşit să câştige campionatul Scoţiei o singură dată, în sezonul 1931/1932. Ultima performanţă notabilă a echipei în campionatul Scoţiei a fost clasarea pe poziţia a doua în sezonul 1994/1995. Motherwell are în palmares şi două Cupe ale Scoţiei, în sezoanele 1952 şi 1991.
Culorile tradiţionale ale clubului Motherwell sunt galben-roşu, iar stadionul pe care îşi dispută meciurile, Fir Park, are o capacitate de 13.742 de locuri.
Motherwell a reuşit să treacă de primul tur preliminar al Ligii Europa în dauna galezilor de la Llanelli. Deşi a pierdut prima manşă pe teren propriu, scor 0-1, Motherwell a reuşit să câştige meciul din Ţara Galilor cu scorul de 3-0. Au fost primele meciuri la conducerea tehnică pentru antrenorul Jim Gannon. Apoi, Motherwell s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Camionilor după 0-1 şi 8-1, cu formaţia albaneză Flamurtari Vlora.
Steaua va juca prima manşă a turului trei preliminar din Liga Europa pe teren propriu, la 30 iulie. Returul va avea loc la 6 august.

Omonia Nicosia, adversara echipei FC Vaslui din turul trei preliminar al Ligii Europa, este una dintre cele mai titrate formaţii din Cipru, aceasta câştigând 19 titluri, 12 cupe şi 14 supercupe. Singura echipă cu mai multe titluri în Cipru decât Omonia Nicosia este APOEL Limassol, care a câştigat campionatul intern de 20 de ori.
Înfiinţată în 1948, Omonia are culorile alb-verde şi îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe cea mai mare arenă din Cipru, GSP (22.859 de locuri), care a fost inaugurată în 1999.
Omonia Nicosia a câştigat ultimul titlu de campioană a Ciprului în 2003, iar în Liga Europa s-a calificat după ce a terminat sezonul pe locul doi, după campioana APOEL Limassol. De-a lungul istoriei, la Omonia au evoluat mai mulţi jucători români, printre care Mihai Mocanu (1972), Constantin Frăţilă (1973) şi Claudiu Niculescu (2008). De asemenea, în perioada 2005-2006, echipa a fost pregătită de tehnicianul Ioan Andone.
Printre cei mai cunoscuţi jucători care evoluează pentru Omonia Nicosia se află polonezul Maciej Zurawski şi uruguayanul Pablo Caceres.
FC Vaslui va întâlni, în turul trei preliminar al Ligii Europa, echipa Omonia Nicosia din Cipru. Formaţia vasluiană va juca prima manşă pe teren propriu, la 30 iulie, urmând ca la 6 august să dispute returul, în deplasare. Omonia Nicosia s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii Europa după ce a trecut de formaţia HB Torshavn cu scorul general de 8-1.