Joi, 4 august, în Cetatea Oradea a fost deschis „sezonul” estival de proiecţii de filme, care pot fi vizionate gratuit de orădeni. Dacă în anii precedenţi caravanele TIFF şi Next au deschis apetitul cinefililor bihoreni, anul acesta, înaintea proiecţiilor de festival, Digi Film le-a făcut orădenilor un cadou.

 

Astfel, în perioada 4 august - 7 august, în Cetatea Oradea vor rula gratuit filme oferite de Digi. Startul a fost dat joi seara, când zeci de cinefili s-au adunat pe platoul dinspre strada Griviţei pentru a viziona filmele. Proiecţiile au debutat la ora 19.30, cu filmul de acţiune Wild Card (Joc periculos), cu Jason Statham şi Sofia Vergara. Nick Wild (Jason Statham) este un bodyguard în Las Vegas cu abilități letale și o problemă mare cu jocurile de noroc. Când o femeie este bătută crunt ea îi cere ajutorul lui Nick, dar fără să știe va intra într-o serie de încurcături și probleme mari cu mafia, care îi vor aduce aminte că cele învățate ca soldat nu se uită niciodată. Cel de-al doilea film al primei seri a fost thrillerul Child 44 (Crime trecute sub tăcere) cu Tom Hardy în rolul principal. Pelicula este un thriller cu puternice accente politice, iar acţiunea este amplasată  în Rusia soivetică a anului 1953, când agentul poliției secrete Leo Demidov își pierde statutul, puterea și căminul atunci când refuză să-și denunțe propria soție, Raisa, ca fiind trădătoare. Exilați din Moscova într-un post din provincie, Leo și Raisa își unesc forțele cu generalul Mihail Nesterov, pentru a da de urmele unui criminal care ucide numai băieți. În lupta lor pentru justiție se confruntă cu o mușamalizare de proporții chiar din interiorul sistemului, al cărui reprezentant este rivalul psihopat al lui Leo, Vasili, care insistă să raporteze că „În Paradis nu există nici un fel de crime”.

Proiecţiile au continuat şi în 5 august cu animaţia „Trollz” (ora 19.30), urmată de drama romantică A little chaos (Haos la Versailles), cu Kate Winslet (ora 20.30).

În această seară, vor rula Self/less (Transfer de viaţă), cu Ryan Reynolds, şi Sicario, un crime-thriller, nominalizat la Oscar şi Palme D'Or. Primul weekend de proiecţii în aer liber se va încheia mâine, 7 august, cu animaţia Action Man (ora 19.30) şi comedia Mortdecai (ora 20.00), care-i are în rolurile principale pe celebrii Johnny Depp şi Gwyneth Paltrow.