Probleme mari pentru FC Bihor în perspectiva meciului de sâmbătă, cu Internaţional Piteşti. Conducerea tehnică nu se va putea baza, din cauza accidentărilor, pe serviciile a doi jucători de bază. Este vorba despre portarul Valentin Lipitor şi fundaşul Daniel Ambruş, titularii unor posturi cheie în echipă.

Se operează în Austria
Accidentarea suferită de Lipitor spre finalul meciului cu Universitatea Cluj (1-1) s-a dovedit a fi mai gravă decât s-a crezut. Iniţial s-a spus că ar fi vorba de o entorsă la genunchi, dar examenul RMN efectuat luni seara a relevat probleme mai grave. "E rupt şi ligamentul, astfel că trebuie să mă operez. Bănuiam că nu scap mai uşor. Vreau să fac intervenţia chirurgicală cât mai repede şi în acest sens o să vorbesc cu părinţii mei, în Austria, să mă programeze tot la clinica unde am fost cu problemele de la genunchiul drept. Voi sta între cinci şi opt luni", a spus portarul orădean, care a bifat 13 din cele 14 meciuri jucate de FC Bihor în acest tur. Astfel, pentru jucătorul în vârstă de 26 de ani acest campionat e ca şi încheiat. Lipitor a mai suferit o accidentare similară, dar la celălalt picior, pe vremea când era legitimat la Dinamo.
În locul său va fi titularizat Călin Fildan (20 de ani), un goalkeeper de perspectivă, care a apărat mai mult la echipa a doua. "Fifi e un băiat serios, care se pregăteşte bine şi în care avem încredere", a afirmat antrenorul principal Vig Zoltan.

A "căzut" şi Ambruş
O pierdere importantă este şi Ambruş, hulit la Cluj de suporterii Universităţii pentru că ar fi simulat o accidentare. Problemele pe care le are la spate îl împiedică să evolueze împotriva echipei pregătite de Ştefan Stoica. Antrenorii orădeni nu au prea multe soluţii de înlocuire, astfel că vor fi obligaţi să recurgă la o improvizaţie, mai ales că nici Cosma, prima variantă de înlocuire, nu este refăcut complet. "Am de ales între Lorincz, care a mai evoluat pe acest post în ultima perioadă, Săndulescu şi Indrieş, însă ultimul nu a jucat prea bine la echipa a două. Mai vedem pe cine o să titularizăm în locul lui Ambruş", a precizat Vig.
Vestea bună e că Răzvan Radu, absent de mai multă vreme, se antrenează normal şi este apt de joc.