O vară plină de emoţii pentru absolvenţii de liceu. După ce au trecut proba de foc, bacalaureatul, urmează înscrierea la facultate, acolo unde emoţii vor avea doar dacă au medie mică sau dacă dau acolo unde este concurenţă. Universitatea din Oradea are disponibile 5.937 de locuri, din care 1.554 bugetate.

Înscrierile la concursul de admitere pentru anul universitar 2016-2017 la Universitatea din Oradea, sesiunea iulie, încep azi, 18 iulie 2016.

În această sesiune Universitatea din Oradea oferă 5.937 de locuri pentru studiile universitare de licenţă, din care 1.554 bugetate. Repartizarea acestora pe specializări poate fi consultată pe uoradea.ro, la secţiunea Admitere 2016.

Pentru studiile universitare de masterat sunt scoase spre ocupare 3.591 de locuri, din care 731 bugetate. La studiile universitare de licenţă depunerea dosarelor de concurs va începe din 18 iulie 2016 la toate facultăţile din cadrul Universităţii din Oradea. La master depunerea dosarelor de concurs va începe din 18 iulie 2016, cu excepţia Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, unde înscrierile vor avea loc începând din 21 iulie 2016, şi a Facultăţii de Medicină şi Farmacie, unde concursul de admitere se organizează doar în sesiunea septembrie 2016.

Candidaţii îşi vor depune dosarele la secretariatele facultăţilor conform programului propriu al fiecărei facultăţi, disponibil pe site.

De asemenea, pentru afişarea rezultatelor şi confirmări se va urmări calendarul propriu al fiecărei facultăţi. Pentru depunerea dosarelor studenţii vor avea de achitat o taxă de înscriere de 150 de lei, în cazul în care vor face contestaţie vor plăti o taxă de contestaţie de 150 de lei, iar dacă vor alege să rămână la Universitatea din Oradea vor avea de achitat o taxă de înmatriculare de 100 de lei. Studenţii străini vor avea de plătit în plus o taxă de procesare a dosarului de 150 de euro.