În întâmpinarea dalbelor Sărbători de iarnă, Opera Națională Română din Cluj-Napoca invită orădenii la unul dintre cele mai încântătoare spectacole dedicate Crăciunului și copilăriei: Spărgătorul de nuci”, de Piotr Ilici Ceaikovski.  Baletul feeric va încânta publicul orădean în două reprezentații de excepție.

 

Acestea vor avea loc sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 16.00, respectiv ora 19.00, la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea. Ambele reprezentații se vor bucura de prezența soliștilor și a ansamblului de balet al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

„Un titlu adorat de publicul larg, de mare notorietate și unul dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet jucate pe marile scene ale lumii în preajma Sărbătorilor de Iarnă, ”Spărgătorul de nuci” se bucură de o mare popularitate, fiind transpus cu succes de-a lungul timpului în balet pe gheață, film artistic, desen animat ori carte ilustrată. Magicul balet în două acte glisează armonios pe partitura compozitorului rus Ceaikovski, având la bază  basmul omonim semnat de Alexandre Dumas”, transmit organizatorii.

„Povestea fascinantă de iarnă ne aduce în atmosfera festivă din salonul familiei Silberhaus, unde toți cei dragi se bucură de serbarea pomului de Crăciun. Micuța Maria și fratele ei Fritz năvălesc peste cadouri, dar dintre toate cel mai prețios este, de departe, falnicul Spărgător de nuci, privit cu mare admirație.  De aici și până la pătrunderea pe tărâmul magic al zânelor, uriașilor și păpușilor care interpretează vesel Valsul fulgilor de nea este doar un pas”, aşa cum se arată în sinopsis.

Distribuția este formată din: Andreea Jura (Maria), Dan Haja (Spărgătorul de nuci), Adelina Filipaș (Zâna Dragée), Doina Anamaria Florea, Marius Toda (Consilierul Drosselmeyer), Romulus Petruș (Președintele Silberhaus), Daniela Drăgușin, Antoniu Mon, Laura Pop, Valentin Mihăilă, Augustin Gribincea, Lucian Bacoiu, Octavian Popa, acompaniați de un grup de eleve al Liceului de Coregrafie “Octavian Stroia”, pe notele Orchestrei Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta dirijorului Jozsef Horvath. Coregrafia și regia artistică sunt semnate de Vasile Solomon, cu preluarea coregrafică a lui Dan Haja. Biletele s-au pus în vânzare la Agenţia de Bilete a teatrului şi online pe www.biletmaster.ro.