Cel mai important joc al etapei a 25-a din Liga a IV-a s-a disputat la Hidişel, între ocupantele locurilor 2 şi 3. După un meci încrâncenat, cu suspans şi cu răsturnări de scor, FC Hidişel şi Crişul Sântandrei au încheiat la egalitate (2-2), rezultat favorabil liderului CS Diosig, care are acum trei puncte avans faţă de principala urmăritoare.

 

Derby-ul a început prost pentru gazde. La un minut de la primul fluier al arbitrului, Copil a pasat neglijent unui adversar în propria jumătate de teren, care l-a lansat pe R. Giura, iar acesta a ţâşnit de lângă F. Lazăr şi a trimis pe lângă Barabaş la colţul lung (0-1). Astfel o partidă care se anunţa dificilă a devenit şi mai complicată pentru cei de la FC Hidişel. Cu acest avantaj luat rapid, Crişul a mizat pe defensivă şi pe câteva încercări de contraatac. Pe măsura trecerii timpului, dominarea asupra oaspeţilor s-a intensificat, dar ocaziile au apărut spre finalul reprizei. După ce Haş (35) a tras puţin pe lângă din marginea careului mare şi E. Popa (37) a şutat în Deac din 12 metri, golul  a căzut în prelungirile primei părţi. S. Zadori  a executat o lovitură liberă din lateral spre colţul lung şi experimentatul Zeno Bundea (38 ani) a reluat mingea cu capul din apropiere în plasă (1-1, 45+1).

Impulsionată de această reuşită, FC Hidişel a pus presiune tot mai mare asupra adversarului şi, după un corner, Dărăban a jucat mingea cu mâna în careu, determinându-l pe centralul Laurenţiu Danşa să acorde lovitură de la 11 metri. Fundaşul de 36 de ani F. Lazăr (68) a executat precis, aducându-şi echipa în avantaj (2-1). Gazdele nu au mai fost atât de insistente în atac, dar nici oaspeţii nu păreau a avea forţa să revină, astfel că soarta partidei părea pecetluită. O mare neatenţie a experimentatei echipe din Hidişel a făcut, însă, să scape victoria printre degete după un parcurs perfect în retur. Dacă hidişelanii au irosit o sumedenie de cornere, cei din Sântandrei au fost mai pragmatici. Dintr-o lovitură de colţ, R. Giura a trimis la semiînălţime, pe colţul scurt, fundaşii adverşi au ezitat să respingă, Barabaş nu a ieşit decis pe minge, iar Novak (90), nemarcat, a înscris cu capul din 2 metri (2-2). A fost pentru a patra oară în acest sezon când FC Hidişel s-a văzut egalată pe teren propriu în ultimele minute!

Două puncte mari pierdute de echipa antrenată de Lucian Stance în cursa pentru câştigarea campionatului, dar lupta rămâne deschisă şi n-ar fi exclus ca echipa care va merge la barajul pentru Liga a III-a să fie desemnată în ultima rundă, în urma duelului direct dintre Hidişel şi Diosig.

FC Hidişel: Barabaş - Copil, F. Lazăr, Pocian, Chira - Haş, Sfârlea, Fărcuţa, Bundea (66 P. Ardelean) - Zadori. S (88 Dobondi), E. Popa. Antrenor: Lucian Stance.

Crişul: Deac - Fitero, Şumălan, Hering, Lorincz - Novak, Ungur (66 Morna) - Găvrilaş (56 Nichita), Copil, Dărăban (76 Peneghi) - R. Giura. Antrenor: Ciprian Dianu.

Cartonaşe galbene: Chira 43, Sfârlea 51 /  Hering 29, Novak 74, Deac 90+2.

Arbitri: Laurenţiu Danşa - la centru; Alexandru Corb şi Ionuţ Cheregi - asistenţi. Observator AJF: Nagy Alexandru.