Lady Gaga a reaprins rivalitatea cu Madonna în timpul unui interviu pentru Beats 1 Radio. Cântăreaţa americană a spus vehement că Madonna nu-şi scrie propriile ei piese şi nici nu cântă la vreun instrument muzical, aşa că nu-i convine comparaţia cu starul pop.

Totul a început după ce gazda emisiunii Zane Lowe a comparat-o cu Madonna pe Gaga și a adus în discuţie relațiile cu tații lor. „Există un alt artist care a trăit o existență similară cu a ta”, i-a spus Lowe lui Lady Gaga, al cărui album nou va fi lansat vineri, 21 octombrie. „Mă bazez pe această poveste, la care eu sunt sigură că te poți raporta. Știi că Madonna spune o poveste similară. Tatăl său excesiv de protectiv, piesa „Papa Don't Preach”. Ştii ce vreau să spun.” Gaga nu a fost deloc de acord cu comparaţia.

„Madonna şi eu suntem foarte diferite. Doar spun. Suntem foarte diferite. N-aș face această comparație, și nu spun asta dintr-o lipsă de respect faţă de Madonna, e o femeie de treabă, a avut o carieră uriașă, fantastică, e cel mai mare star pop din toate timpurile. Dar eu cânt la o mulțime de instrumente. Eu îmi compun propria muzică. Petrec multe ore pe zi, în studio. Sunt producător. Sunt scriitor. Ceea ce fac este diferit.” Prin „diferit”, Gaga a explicat că înţelege faptul că „nu doar repetă piesele la nesfârşit pentru a pune în scenă un spectacol.” „Există spontaneitate în munca mea”, a spus Gaga. „Îmi permit să eșuez. Îmi permit să dau greş. Nu mă tem de defectele mele”, a adăugat starul.

„Nu vreau să spun chestia asta într-un mod lipsit de respect”, a conchis Gaga. „Pur și simplu nu vreau să fiu comparată cu nimeni. Asta sunt eu, asta e povestea mea de viață, la fel ca a ta. Chestia e toți exprimăm lucruri în moduri diferite, dar revolta mea faţă de tatăl meu, după ce el s-a supărat pe mine, s-a încheiat.” În trecut, Madonna a acuzat-o pe Gaga că a copiat „în mod ostentativ” piesa ei „Express Yourself”, atunci când a lansat hit-ul „Born This Way”.