Problemele cauzate de afluxul mare de spectatori la cele mai importante meciuri din sezonul trecut ale echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea au determinat conducerea clubului să ia măsuri. Astfel, pentru noul sezon, biletele pentru meciurile campioanei ce se vor disputa la Arena Antonio Alexe vor putea fi achiziţionate online prin site-ul de specialitate www.eventbook.ro.

 

Nu vor mai exista gratuităţi

După cum a promis, conducerea clubului a trecut la fapte şi a încheiat un parteneriat cu site-ul specializat în vânzarea de bilete online, eventbook.ro. Aşadar, este de aşteptat ca problemele cu biletele la meciurile „tari” ale campionilor să dispară. Pentru a avea o evidenţă exactă a acestor tichete, în noul sezon competiţional nu vor mai exista gratuităţi pentru nici o categorie de public. Astfel, toate biletele vor avea loc rezervat şi fiecare spectator, dacă o va face din timp, va putea să îşi aleagă exact poziţia din care doreşte să privească meciul. Tichetele vor putea fi achiziţionate online cu 7-10 zile înaintea fiecărui joc oficial după ce a fost stabilită data exactă de disputare a acestuia. Cei care nu au posibilitatea să facă acest lucru online vor putea să îşi achiziţioneze biletele de la sediul clubului din strada Primăriei nr. 3, unde, de asemenea, vor putea să îşi aleagă locul pe care îl doresc, dacă acesta va fi disponibil la momentul respectiv. De asemenea, cei care vor dori să asiste la meciurile echipei campioane în sezonul 2016-2017 îşi vor putea cumpăra bilete şi în ziua meciurilor, cu 90 de minute înaintea startului oficial al acestora. Şi acele tichete vor avea loc rezervat, dar cumpărătorii lor nu vor mai putea să şi le aleagă.

 

Preţul biletelor nu va fi acelaşi

Un alt aspect care s-a modificat este acela al practicării tarifelor. Dacă în sezonul trecut preţul unui bilet la fiecare meci al CSM CSU a fost de 10 lei, indiferent de faza competiţiei în care a evoluat echipa campioană, de data aeasta situaţia se modifică. Astfel, tarifele practicate pentru meciurile din cele două faze ale sezonului regulat vor rămâne de 10 lei. Situaţia se schimbă în ceea ce priveşte partidele din Basketball Champions League şi playoff-ul Ligii Naţionale (dacă va fi cazul), unde conducerea clubului îşi rezervă dreptul de a modifica preţul. Cu alte cuvinte, performanţa se plăteşte iar costurile urmează să fie suportate şi de public. Rămâne de văzut care va fi reacţia spectatorilor la o astfel de măsură.

 

Conducerea clubului apreciază abonaţii fideli

În ceea ce priveşte abonamentele, conducerea clubului apreciază fidelitatea. Astfel cei care au avut abonamete şi în sezonul trecut vor plăti 180 de lei pentru un abonament. În schimb, noii abonaţi vor trebui să scoată din buzunare 230 de lei pentru un abonament în sezonul 2016-2017 care va cuprinde meciurile din Liga Naţională, Basketball Champions League şi Supercupa României. Jocurile din Cupa României nu vor fi acoperite de abonamente în eventualitatea în care turneul final va fi găzduit de oraşul nostru. Şi pentru că nu vor exista gratuităţi, copiii sub 14 ani vor avea posibilitatea, prin intermediul părinţilor, să îşi achiziţioneze abonamente la preţ redus. Astfel, în baza certificatului de naştere al copilului, părintele va putea cumpăra pentru acesta abonament la preţul de 100 de lei. Fidelizarea este demonstrată şi mai mult prin faptul că vechii abonaţi vor avea posibilitatea să îşi rezerve exact aceleaşi locuri ca şi în sezonul trecut în perioada 18-26 august. Aşadar, cei fideli vor putea să îşi achiziţioneze abonamente începând cu 18 august, în timp ce noii abonaţi vor putea face asta din 29 august.