Eveniment important pentru elevii merituoşi din Bihor. De Ziua Educaţiei, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor a premiat elevii care au luat nota zece la Evaluare Naţională şi Bacalaureat şi profesorii care i-au pregătit. În total au fost acordate 17 premii.

 

Pentru foarte mulţi dintre aceşti elevi este prima dată când munca lor a produs rezultate materiale, palpabile, adică bani. Da, categoric, toţi ştiu că „învaţă pentru viitorul lor”, că nu trebuie să caute profitul, dar când ţii prima mie de lei în mâini şi ştii că ai câştigat-o tu, singur, cu mintea ta, lucrurile se schimbă. Mai ales că, în cele din urmă, şi „înveţi pentru viitorul tău” înseamnă tot o şcoală mai bună, o treaptă socială superioară, un loc de muncă mai bine remunerat, deci... tot bani. „Anul trecut am avut elevi care au luat nota 10 doar la Evaluare Naţională. Anul acesta avem o notă de zece la Bacalaureat şi 16 la Evaluare Naţională (cu două mai multe ca anul trecut). Sunt convins că în următorii ani vor fi şi mai mulţi elevi cu astfel de performanţe”, a spus şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor – Alin Novac-Iuhas.  

Au luat nota 10 la Evaluare Naţională: Vlad Ştefan Bercovici, Ana Sofia Ciurdar, Horea Sebastian Dobai şi Hore Mihai Silaghi de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu”, Andrada Geanina Beleneşi, Andrei Vlad Mladin şi Irina Maria Palaghia de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Oradea, Iulian Teodor Deac, Isabelle Yvette Indig şi Felix Cristian Pop de la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna”, Şerban Mihai Ghiulai de la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” Oradea, Alin Ciprian Maliţa de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Oradea, Monica Letiţia Marincaş de la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, Octavian Alexandru Trifan de la Liceul Baptist „Emanuel” din Oradea, Andreea Ţicra de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Oradea şi Robert Ionuţ Bruchental de la Liceul Tehnologic Nr. 1 Suplacu de Barcău.

La Bacalaureat doar Alexandra Carla Iftime de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a luat nota 10. Ea a primit 3.000 de lei în timp ce elevii care au luat 10 la Evaluare au primit câte 1.000 de lei. La fel ca profesorii care i-au