E oficial. Rectorul Constantin Bungău va candida pentru un nou mandat la conducerea Universităţii din Oradea. Anunţul a fost făcut ieri, într-o conferinţă de presă în care Bungău şi-a trasat obiectivele: cât mai multe proiecte europene şi menţinerea calificativului acordat de ARACIS.

 

Întrebat, fără niciun răspuns clar, încă de la începutul anului dacă va candida pentru un nou mandat, rectorul a spus ieri că este decis să conducă instituţia pentru alţi patru ani.

"Îmi doresc să continui ce am făcut bine şi să înlocuiesc lucrurile care nu se potrivesc. Printre obiective se află asigurarea unui management eficient astfel încât să consolidăm gradul de "încredere ridicată”, dat de Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), să îmbunătăţesc serviciile suport, să încurajez tot ceea ce înseamnă proiecte europene şi să asigur fondurile necesare pentru cofianţări, chiar dacă pentru asta va trebui să asigurăm o linie de finanţare bancară. Mai vreau să schimb încărcarea normelor de ore pentru a încuraja cercetarea ştiinţifică (n.r. - adică profesorii care fac cercetare şi sunt implicaţi în proiecte de anvergură să predea mai puţine ore) şi să aduc îmbunătăţiri în mai multe zone de interes ale Universităţii”, a spus Constantin Bungău.

Întrebat despre contracandidaţi şi susţinerea politică a unora dintre ei, decanul de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, senatorul PSD Florian Bodog fiind aici un exemplu, rectorul a spus că vrea o universitate autonomă.

"Nu cred că e un lucru rău că universitarii se implică în politică, mediul politic are nevoie de oameni competenţi, dar asta doar după ce îţi termini serviciul. Când amesteci zona politică cu Universitatea atunci e o problemă. Cred într-o universitate autonomă din toate punctele de vedere. Se pot face însă parteneriate onestte şi cu partidele şi oamenii politici care pot susţine mediul universitar. Eu unul nu am fost niciodată şi nu sunt membru în niciun partid politic”, a mai declarat Constantin Bungău.

Alegerile pentru conducerea Universităţii din Oradea vor avea loc pe 19 aprilie. Cei care doresc să candideze se vor putea înscrie în săptămâna 28 martie – 1 aprilie.