Un tănăr de 29 de ani va încerca, mâine, să stabilească un nou record şi chiar să intre în Cartea Recordurilor pentru cea mai mare frigăruie realizată vreodată. Adrian Hădean a început deja să pregătească ingredientele, adică cele peste 40 de kilograme de carne, cârnaţi, piept de pui şi gogoşari necesare realizării unei frigărui de 20 de metri. Încercarea de realizare a unei frigărui demne de Cartea Recordurilor îi aparţine lui Adrian Hădean, specialist în marketing al firmei European Food din Oradea. "Evenimentul vine cu ocazia lansării emisiunii Happy Cook, ce urmează a fi difuzată de postul de televiziune Transilvania TV, reprezentând, de fapt, un mod de promovare a noului brand", a precizat Adrian Hădean, cel care este şi realizatorul noii emisiuni. Deşi nu a urmat cursurile unei şcoli speciale, tânărul a făcut o pasiune pentru gastronomie încă din copilărie. Mai mult, în urmă cu trei ani, chiar a lansat o carte cu reţete, "Sarea şi piperul", tot atunci realizând, în Baia Mare, o frigăruie de 12 metri. "Doresc să îmi bat propriul record, pentru că, din câte ştiu, nimeni nu a mai făcut aşa ceva. Nu ţin neaparat să intru în Cartea Recordurilor, dar doresc să fac ceva inedit", mai spune Adrian Hădean. Pentru imensul preparat culinar au fost comandate deja nu mai puţin de 40 de kilograme de materie primă, adică patru kilograme de gogoşari, zece kilograme de piept de pui, tot atâtea de cotlet, cinci kilograme de cârnaţi, la toate acestea adăugându-se şi ingredientele secrete ale tânărului bucătar. Vatra pe care va fi prăjită frigăruia, practic o tijă din inox cu manivelă lungă de 20 de metri, va fi formată din 300 de cărămizi, "instalaţia" trecând deja de primele probe. Încercarea de a intra în Cartea Recordurilor, sponsorizată de firma European Food, va avea loc joi, 12 octombrie, în parcarea din faţa complexului Vulturul Negru, iar orădenii vor putea gusta o porţie din ineditul preparat culinar contra sumei de aproximativ 3 RON. Tot cu această ocazie, publicul va putea face cunoştinţă şi cu noile sosuri pentru asezonarea mâncărurilor, produse de European Food, Remoulade Regal şi French Dressing.