Tehnicianul Stelei, Marius Lăcătuş, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că va discuta cu fostul antrenor stelist Gheorghe Hagi despre echipa Galatasaray, adversara din turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

"Pentru noi primul obiectiv este calificarea în grupe. La prima vedere, sorţii nu au fost la fel de blânzi ca până acum. Sunt sigur că echipa va avea un randament bun la dubla cu Galatasaray. La prima vedere nu va fi uşor, pentru că turcii au în componenţă jucători cu experienţă. Avem şansa noastră şi trebuie să profităm de ea. În Turcia campionatul bun a început şi acesta va fi un avantaj pentru noi, pentru că până la primul meci cu noi, nu vor avea meciuri oficiale în picioare. Voi discuta şi cu Hagi despre Galatasaray, pentru că el îi cunoaşte foarte bine pe jucători, iar pe unii dintre ei i-a promovat la prima echipă", a spus Lăcătuş.
Tehnicianul crede că jucătorii Stelei trebuie să aibă încrederea şi priceperea din meciul cu AS Roma. "Nu putem spune că Galata este principala favorită. Jucătorii trebuie să aibă încrederea şi priceperea din meciul cu Roma. Prin jocul prestat la Istanbul, sper să luăm o opţiune pentru calificare", a afirmat Lăcătuş.

"Calificarea se joacă la Bucureşti"
Fost antrenor la Galata, Mircea Lucescu a spus că formaţia pregătită de Marius Lăcătuş are şanse să intre în grupele Ligii Campionilor, meciul retur, de la Bucureşti, urmând a fi cel decisiv.
"Meci greu pentru Steaua, mai ales cel de pe Ali Sami Yen, dar Steaua are şanse, deoarece întotdeauna echipele româneşti au jucat foarte bine împotriva celor turceşti. Calificarea se va juca în retur, deoarece şi pe Ghencea se poate crea o atmosferă identică cu cea de pe Ali Sami Yen. Steaua are o şansă să intre în Champions League şi trebuie să se gândească numai la această şansă", a spus fostul tehnician al echipelor Galatasaray şi Beşiktaş Istanbul.
Referindu-se la Dinamo Zagreb, posibila adversară a formaţiei sale, Şahtior Doneţk, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, Lucescu a precizat că nu putea pica mai rău: "Toate meciurile sunt dificile. Nu e un meci uşor, este cea mai buna echipă a Croaţiei, fotbalul croat este un fotbal de luat în consideraţie, produce jucători pe bandă... Nu cred că puteam pica mai rău. Era una dintre cele mai puternice. Doar Atletico Madrid era mai grea."
Şahtior Doneţk va juca în compania învingătoarei din meciul NK Domzale (Slovenia)/Dinamo Zagreb (Croaţia). În primul meci, Dinamo Zagreb s-a impus cu scorul de 3-0.
"Numărul 1 în Turcia"
Gheorghe Hagi, fostul tehnician al Stelei, îi avertizează pe roş-albaştri că Galatasaray va fi greu de învins şi spune despre trupa lui Michael Skibbe că este cea mai bună echipă a Turciei: "O să fie o dublă interesantă. Cine va juca mai bine va câştiga. Eu am jucat la ambele formaţii şi nu pot să ţin cu una anume. Va depinde foarte mult de forma în care se vor afla cele doua echipe. Din punctul meu de vedere, Steaua trebuie să joace bine în ambele manşe pentru a se califica. Suporterii turci încurajeaza foarte mult echipa. Galatasaray este echipa numărul 1 în Turcia".