Deschiderea unui teatru independent în Oradea, prin intermediul unui festival, s-a dovedit de bun augur, iar orădenii au reacţionat pe măsură. Astfel, cea mai nouă trupă de teatru s-a bucurat de finanţare, în urma fondurilor strânse prin intermediul platformei creştem idei, iar la spectacolele propuse în festival orădenii umplu sala.

Aşa s-a întâmplat în prima seară a Festivalului Open Studio Act, când s-a jucat Autobahn, un spectacol bazat pe piesa de Neil LaBute, în regia Laurei Moldovan. Spectacolul propune o călătorie în interiorul unui cuplu care pleacă la „drum” printr-un „accident”. În limitele fizice ale unui automobil, conflictele se întind pe întreaga gamă de emoții care pot apărea între două persoane. Reprezentaţia s-a bucurat de interesul orădenilor, sala fiind plină, dar şi de entuziasmul lor, împărtăşit după spectacol. Festivalul a continuat cu un spectacol de Improvizaţie oferit de Impro Patzan şi invitaţii lor. Astăzi, de la ora 20.00, Respiraţii, de Duncan Macmillan, regia Radu Nica – o producţie a Teatrului pentru Copii şi Tineret Ariel Târgu Mureş. Sâmbătă, 27 august,  festivalul se încheie cu premiera Reasons to be pretty, de Neil LaBute, în regia lui Radu Horghidan. “Un spectacol

despre oameni normali cu drame absolut normale, care sunt condamnaţi să trăiască într-o cultură a extraordinarului, cultură în care standardele de frumuseţe se referă doar la aspectul fizic. Dramele celor patru personaje devin adeseori ridicole sau absurde pentru că nimeni nu s-ar fi gândit cât de mult contează astăzi felul în care ne percep ceilalţi. În special cei apropiaţi”, aşa cum se arată în sinopsis. Spectacolul este prima producţie a Studio Act, îi are ca protagonişti pe Eugen Neag, Alin Stanciu, Alina Leonte şi Ioana Cheregi, şi a fost selecţionat să participe la Festivalul de Teatru Independent Butterfly Effect din Galaţi.