Campioana României la baschet masculin se duelează astăzi, de la ora 20.00 (Digi Sport 4), în Arena „Antonio Alexe” cu deţinătoarea Cupei, U BT Cluj-Napoca. Jocul va conta pentru etapa a 23-a a sezonului regulat.

 

Dacă în sezonul trecut echipa pregătită de Cristian Achim şi-a împărţit victoriile cu echipa clujeană, în actuala ediţie, formaţia de pe Someş a câştigat toate cele trei dispute (Supercupa şi cele două dueluri din campionat). Aşadar, în acest context, dar şi ţinând cont de dorinţa bihorenilor de a avansa în clasamentul primelor 6 clasate, jocul se anunţă a fi disputat, în ciuda faptului că oaspeţii ocupă primul loc în clasament, la distanţă mare (4 puncte) faţă de a doua clasată. Rezultatele înregistrate de către echipa pregătită de Mihai Silvăşan, în afara celor din duelurile directe, (doar 2 eşecuri în 18 partide) cu două trofee cucerite, cu siguranţă oferă un înalt nivel de încredere în propriile forţe. Totuşi, formaţia orădeană are argumentul parcursului extraordinar avut în cupele europene, cel mai bun înregistrat de vreo echipă din baschetul românesc. Aceste două aspecte fac ca meciul să se anunţe a fi extrem de atractiv, în ciuda faptului că nu se joacă pentru calificare sau pentru vreun trofeu.

 

Achim are tot lotul la dispoziţie

Va fi un duel între cel mai bun atac al campionatului, clujenii având o medie de 86,5 puncte înscrise pe partidă, şi a doua cea mai puternică defensivă, CSM CSU încasând 74,9 puncte în medie pe meci. Dacă, în precedentul joc de campionat, Cristian Achim nu a putut conta pe Sean Barnette, l-a menajat pe Branko Mirkovic şi i-a utilizat mai puţin pe Sean Denison şi Martin Zeno, de data aceasta lucrurile vor sta altfel. Tehnicianul „leilor roşii” are tot lotul la dispoziţie, inclusiv pe Muhamed Pasalic, cel care s-a antrenat cot la cot alături de colegii săi, chiar dacă nu este refăcut complet după accidentarea la şold. Acesta va decide care din cei şase „stranieri” va rămâne în afara lotului, câtă vreme regulamentul permite ca doar 5 să fie trecuţi pe foaia oficială de joc.

 

Celelalte partide ale etapei a 23-a sunt: CSU Sibiu - BC Timişoara (astăzi, ora 18.00, Digi Sport), BC Mureş - SCM U Craiova, BCM U Piteşti - Steaua Bucureşti (mâine, ora 19.55, Digi Sport) şi Dinamo Bucureşti - Phoenix Galaţi (luni, ora 18.00, Digi Sport).

 

Clasament

 

1. U BT Cluj - 34 puncte (16 victorii - 2 înfrângeri)

2. Steaua - 30  puncte (12-6)

3. CSU Sibiu - 30 puncte (12-6)

4. BC Timişoara - 28 puncte (10-8)

5. BCM U Piteşti - 27 puncte (9-9)

6. CSM CSU - 27 puncte (9-9)

--------------------------------------------------------------------------------

7. BC Mureş - 26 puncte (8-10)

8. Dinamo - 23 puncte (5-13)

-------------------------------------------------------------------------------

9. Galaţi  -23 puncte (5-13)

10. Craiova - 22 puncte (4-14)