"Parazitare a alegerilor europarlamentare cu referendumul"
Liberalul Paul Păcuraru a declarat că alegerile europarlamentare din 25 noiembrie au o importanţă deosebită, nu numai pentru că sunt primele pentru România, ci şi pentru că românii se confruntă cu temele europene. "În această campanie, ar fi trebuit dezbătute rolul şi locul românilor în Uniunea Europeană. În loc de asta, are loc o parazitare a alegerilor cu campania pentru referendum", a precizat Păcuraru. Acesta a adăugat că PNL a depus de trei ori proiectul de lege privind votul uninominal, în 1998, 2003 şi 2004. "Noi susţinem ferm votul uninominal. De altfel, PNL şi-a asumat răspunderea pentru această lege. Singura piedică o reprezintă Traian Băsescu. România are deja o lege a votului uninominal. Ea mai trebuie doar promulgată de preşedinte. Din păcate, suntem în faţa unei şmecherii foarte ieftine, patetizarea votului", susţine ministrul Muncii, precizând că aceste şmecherii sunt realizate de Traian Băsescu şi aleşii "partidului-iepure" PD.

Dan Voiculescu, la Oradea
Preşedintele PC, Dan Voiculescu, se va afla la Oradea joi, 22 noiembrie. Programul liderului conservator cuprinde participarea la un curs cu tema "Competiţie şi competitivitate" susţinut în faţa studenţilor Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Oradea. Începând cu ora 11.45, Dan Voiculescu se va deplasa la Teatrul Arcadia, unde sunt aşteptaţi pensionarii, cadrele militare în rezervă şi în retragere, chiriaşii din casele naţionalizate şi deponenţii la CEC pentru obţinerea de Dacii înainte de '89. După conferinţa de presă, organizată la ora 12.45, liderul conservator se va deplasa în judeţul Cluj.

Rezoluţia PE, fără sprijinul europarlamentarilor PD
Senatorul PC Codruţ Şereş a declarat că, în timpul crizei din Italia, România a vut o reacţie foarte slabă, singura acţiune coerentă fiind rezoluţia Parlamentului European. "Această rezoluţie ajută mai mult România decât declaraţiile politicienilor noştri", a precizat senatorul PC, adăugând că Parlamentul European a reuşit să ia o poziţie în această situaţie fără sprijinul europarlamentarilor PD. "Decât să fim preocupaţi de o temă falsă, cum este referendumul, era preferabil ca Traian Băsescu să se întâlnească cu preşedintele Italiei şi să rezolve problemele", a mai menţionat Codruţ Şereş.