Vineri după-amiază, în sala Teatrului "Arcadia" din Oradea, a avut loc a XXXI-a Ediţie a Festivalului-concurs de muzică populară ''Mândru-i cântecu-n Bihor'', prezentat de Anca Banda şi Crişu Florea, la care au participat tineri solişti vocali şi instrumentişti de muzică populară tradiţional bihoreană.


Manifestarea a fost organizată de către Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi Ansamblul artistic profesionist "Crişana" din Oradea. În cadrul concursului au evoluat 11 solişti vocali şi patru solişti instrumentişti acompaniaţi de orchestra Ansamblului artistic profesionist "Crişana", dirijată de maestrul Sorin Miescu.
Pe parcursul celor aproximativ trei ore, concursul a fost adjudecat de către Dorin Luca - la categoria solişti instrumentişti, el interpretând două melodii la clarinet. Pe locul al doilea s-a situat Petru Marius Popa - la categoria vioară cu goarnă, iar pe locul al treilea, Mihai Rus, care a interpretat piesele la taragot. În ceea ce priveşte clasamentul la solişti vocali, juriul a decis că cea mai bună interpretare a fost cea a Ioanei Urs, aceasta fiind recompensată cu premiul întâi. Pe locul al doilea s-a clasat interpreta Mihaela Dragoş, iar ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de interpreta Iuliana Tătar. Totodată, juriul a mai decis să acorde şi patru menţiuni interpretelor Iulia Lucaciu, Mihaela Popa, Daniela Tezgeş şi Diana Sabo.
Evoluţia acestor tineri interpreţi a fost evaluată de un juriu format din reputaţi oameni ai muzicii şi folclorului bihorean, dintre care nu au lipsit profesorul Crăciun Parasca - consilier în cadrul Direcţiei Judeţene pentru Cultură, profesorul Corneliu Buciuman, profesorul Aurel Moţ, Leontin Ciucur - director la Ansamblul Profesionist Crişana şi profesorul Marcu Leţ, de la Şcoala ''Francisc Hubic'' Oradea. Preşedintele juriului şi organizatorul acestui spectacol a fost prof. dr. Gheorghe David - preşedintele Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, care a ţinut să precizeze că, în opinia dânsului, acest spectacol a fost o reuşită din toate punctele de vedere, fiind calitativ o ediţie mai reuşită decât precedentele, întrucât cei 14 concurenţi au fost la un nivel foarte ridicat ca pregătire profesională, o parte dintre ei fiind studenţi la Facultatea de Muzică, iar alţii, la Liceul de Artă din Oradea sau Şcoala de Arte ''Francisc Hubic''.