Începând de astăzi şi până duminică, la Brno (Cehia), vor avea loc Campionatele Mondiale de futnet (tennis cu piciorul) la care participă şi reprezentativa României alcătuită din jucătorii CS Tengo Salonta.

 

Astăzi după-amiază, tricolorii vor debuta la simplu, contra Cehiei. Este, de fapt, o reeditare a finalei Campionatelor Europene de anul trecut, din Slovacia, când Georgel Bobiş s-a impus cu un simetric 11-8, 11-8 în faţa titularului de la simplu al puternicei selecţionate din Cehia. Tot astăzi, România se va mai duela cu echipa ţării gazdă la triplu, dar va avea şi un derby de foc cu Ungaria la dublu. Apoi, în funcţie de rezultate, celelalte partide vor intra în matricea gândită de către organizatori. Partidele de la Mondiale pot fi urmărite şi pe internet la adresa www.tvcom.cz la secţiunea nohajbal (denumirea cehă a tenisului cu piciorul). 

Antrenorul Vasile Sorean sr. va avea la dispoziţie următorul lot de jucători: Georgel Bobiş, Ács Krisztián, Vasile Sorean jr., Alex Sorean, Nagy Darius şi Denis Purjea, toţi fiind legitimaţi la CS Tengo Salonta care în acest an a câştigat puternicul campionat interţări, Interliga, devansând formaţii din Slovacia, Polonia şi Ungaria.

La mondiale participă 22 de ţări, alături de reprezentativele din Europa fiind aşteptate şi ţări precum SUA, India, Mali sau Coreea de Sud.

 

Au participat la congres

Delegaţia este condusă de către Daniel Săsărman, preşedintele Asociaţiei Futnet România, alături de care vor fi prezenţi la Brno Sorin Bogdan şi orădeanul Gheorghe Grădinaru, doi dintre promotorii acestui sport în ţara noastră. Cei trei au participat la Congresul Unifut, forul diriguitor al futnetului mondial, ale cărui lucrări și dezbateri au avut loc ieri după-amiază, la Brno. Partea română a venit cu un set de propuneri referitoare la candidatura țării noastre pentru organizarea următoarei ediții a Campionatelor Mondiale, la Cluj, în 2018, precum și pentru dezvoltarea futnetului, din perspectiva marketingului, expunerii media, relațiilor publice etc.

 

Două mascote

Organizatorii Campionatelor Mondiale de futnet de la Brno (Cehia) au stabilit două mascote pentru acest eveniment. Inspirați din ideile aplicate la Campionatul Mondial de hochei pe gheață, grupa valorică de elită, care a avut loc la Praga și Ostrava, tot în Cehia, în anul 2015, amfitrionii au imaginat două personaje simpatice, care vor întreține și vor detensiona atmosfera în sală. Ferdy the Ant (Ferda Mravenec) și cu Poke the Bug (Brouk Pytlík) sunt cele două mascote care vor întreţine atmosfera în Arena Vodova din Brno.