Municipalitatea a alocat în acest an pentru investiţiile din Oradea 318 milioane lei, sumă împărţită între Compania de Apă Oradea, OTL, RAPAS, Elecrocentrale, Administraţia Imobiliară şi serviciile publice din Primăria Oradea. Cele mai mari "felii" revine Companiei de Apă şi OTL, canalizarea şi reînnoirea parcului auto fiind prioritare pentru municipalitate.

OTL are alocat pentru investiţii 86 milioane lei, din care 10 milioane lei au fost alocaţi de la bugetul local, restul provenind din credite bancare. Pentru reabilitarea liniilor de tramvai, conform parteneriatului public-privat, se vor cheltui 2,5 milioane lei. De asemenea, în acest an vor fi cheltuiţi 750.000 lei pentru achiziţionarea în leasing a 20 de autobuze Mercedes, iar alţi 40.000 lei, pentru 5 autoturisme Dacia Logan. Totodată, în 2008 vor sosi şi primele tramvaie Siemens, valoarea totală a contractului ridicându-se la 28 milioane euro, bani ce trebuie rambursaţi în 13 ani. Pentru buna funcţionare a noilor tramvaie vor fi achiziţionate şi macaze automatizate, pentru care se vor cheltui 3,6 milioane lei. O altă regie care va beneficia de importante sume de bani va fi Compania de Apă Oradea, care va avea la dispoziţie 92,6 milioane lei, din care 80 milioane de la bugetul de stat, iar 11,8 milioane lei de la bugetul local. Banii vor fi folosiţi pentru lucrările de reabilitare şi extindere reţele de apă şi canalizare. În acest an ar trebui finalizate lucrările de introducere a utilităţilor de alimentare cu apă şi canal pentru Cartierul Tineretului, dar şi pe străzile Meşteşugarilor, O. Densusianu, Uzinelor şi Podului. Tot în acest an se vor derula etapele I, II şi III din programul de extindere a reţelelor de apă şi canal menajer pe străzile Făcliei şi D. Golescu. Pentru anul în curs CAO va finaliza lucrările de pe 20 de străzi, lucrări corelate şi cu cele de infrastuctură. De la bugetul local Electrocentrale Oradea va primi aproximativ 6 milioane lei, bani care vor fi întrebuinţaţi pentru reabilitarea sistemului secundar de distribuţie a energiei termice în municipiul Oradea.
Regia Autonoma de Pieţe, Agrement şi Salubrizare Oradea are de cheltuit în acest an de la bugetul local 5 milioane lei pentru lucrări de investiţii. Cea mai mare sumă a fost prevăzută pentru modernizarea halei de legume din Piaţa Cetate, adică 550.000 lei. Tot aici se doreşte demararea unui amplu program de modernizare şi a halelor de lactate, carne, flori, în total, în acest an vor fi cheltuiţi 820.000 lei.
După ani de funcţionare a Pieţei Obor, în 2008 sunt prevăzute lucrări de modernizare a acestei pieţe, care constă în amenajarea aici a unei platforme betonate, lucrări care vor costa 200.000 lei. Ample investiţii se vor realiza în Cimitirul Municipal. Aici se doreşte introducerea unei reţele electrice care va costa 200.000 lei, în timp ce alţi 374.500 lei vor fi cheltuiţi pentru reparaţiile capitale la Capela orăşenească. De asemenea, pentru acest an sunt prevăzuţi 200.000 lei pentru clădire depozitare cadavre animale mici, iar pentru lucrări de asfaltare a aleilor, alţi 200.000 lei. Totodată, în programul de investiţii sunt prevăzuţi 55.000 lei doar pentru montarea unei porţi în Cimitirul Municipal.
Ştrandul Ioşia rămâne în continuare vitregit de sumele necesare pentru reabiliarea acestui spaţiu de agrement, în timp ce la Ştrandul Municipal investiţiile curg gârlă. Nici în acest an în programul de investiţii nu au fost alocaţi bani pentru Ştrandul Ioşia. În schimb, pentru Ştrandul Municipal sunt prevăzuţi 420.000 lei. Sistemul de circulare a apei va costa 250.000 lei, iar amenajarea unei clădiri pentru vestiare, alţi 130.000. Investiţiile nu se opresc aici, în Ştrandul Municipal vor fi amenajate mai multe terenuri pentru diferite sporturi, scuach şi tenis picior.
În schimb, sume importante de bani vor fi distribuite pentru serviciile din Primăria Oradea. Conducerea Primăriei doreşte achiziţioanrea unui sistem de vot electronic în valoare de 65.000 lei, precum şi laptopuri pentru consilierii locali, care vor costa alţi 70.000 lei. De asemenea, Sala Mare va fi dotată cu un videoproiector, ce va costa 7.000 lei.

Totodată, în acest an se vor cheltui 600.000 lei doar pentru lucrările de proiectare şi expertiză pentru mansardarea clădirii Primăriei. De asemenea, mai marii Primăriei s-au gândit să cheltuiască alţi 2,8 milioane lei pentru un sistem de climatizare a clădirii PMO.