Cu ocazia Zilei Internaţionale a Sportului, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, în parteneriat cu Primăria Oradea, a organizat, ieri dimineaţă, pe platoul din Piaţa Unirii o acţiune de promovare a sportului în rândul populaţiei.

 

La eveniment au participat aproximativ 70 de copii, elevi-sportivi, reprezentând toate secţiile liceului: atletism, baschet, fotbal, scrimă, judo, gimnastică ritmică, volei, lupte, handbal şi înot. „Primăria Oradea susţine sportul şi performanţa în sport prin Programul Campionii Viitorului, program dedicat sportivilor între 10 - 20 de ani. Totodată, avem documentaţia depusă la Compania Naţională de Investiţii pentru construirea unui bazin didactic de înot în curtea Liceului cu Program Sportiv Bihorul. Tot în vecinătatea liceului, urmează să se construiască sala polivalentă, astfel încât vom avea aici o adevărată zonă de pregătire sportivă”, a menţionat viceprimarul Huszar Istvan.

În cadrul evenimentului, pe parcursul a două ore, elevii, îmbrăcaţi în echipament sportiv, au făcut demonstraţii libere în Piaţa Unirii, jucând tenis, fotbal, handbal sau făcând antrenamente de gimnastică, lupte sau scrimă.

„Noi dorim să promovăm sportul în rândul populaţiei municipiului Oradea, atât sportul de masă, cât şi sportul de performanţă. Beneficiile pe care le aduce practicarea sportului zi de zi nu pot fi măsurate în cuvinte, ele se simt în starea de sănătate a individului. În ultimii cinci ani, Liceul Sportiv a obţinut 887 de medalii la campionatele naţionale şi internaţionale, avem sportivi prezenţi la loturile naţionale şi participanţi la campionatele europene, mondiale şi jocurile olimpice”, a menţionat directorul adjunct al Liceului cu Program Sportiv „Bihorul”, Lucian Stance.