Sezon de toamnă încheiat cu un meci de gală în faza optimilor de finală ale Cupei României la handbal masculin. Astfel, după un joc în care practic s-au bătut de la egal la egal cu mai valorosul lor adversar, handbaliştii orădeni s-au învăzut învinşi 29-32 (16-16) asta şi după două lovituri de la 7 m ratate pe final şi două acţiuni din postura de „unu la unu”.

 

Chiar dacă au avut în faţă penultima clasată din Liga Naţională, aşa cum nu o dată sublinia Sebastian Tudor, diferenţa valorică dintre cele două eşaloane este totuşi una importantă. Implicit, CSM Făgăraş a demonstrat asta gestionând perfect finalul de meci pe fondul epuizării fizice a jucătorilor de bază din formaţia orădeană. Un alt aspect la care oaspeţii ne-au fost clar superiori a fost talia, ceea ce într-un sport precum handbalul este foarte importantă. Gazdele au început în forţă meciul distnţându-se chiar şi la 6 goluri diferenţă (10-4) ecart care până la pauză a fost anulat de către vizitatori. În partea secundă, CSM Făgăraş s-a instalat la conducere şi nu a mai cedat-o până la final. În ciuda eşecului şi implicit a ratării calificării în sferturile „competiţiei KO” numerosul public prezent în tribune a salutat efortul depus de echipa favorită. Astfel echipa de handbal masculin încheie un sezon de toamnă excelent în care a obţinut 10 victorii din tot atâtea posibile în Seria B a Diviziei A, palmares care o poziţionează în fotoliul de lider. „Nu am ce să le reproşez băieţilor mei. Au luptat, s-au dăruit, dar mai mult nu s-a putut. Sunt foarte mulţumit de evoluţia lor. Am jucat tot meciul cu şapte-opt jucători şi acest lucru s-a văzut până la urmă. Oaspeţii s-au declarat surprinşi de replica primită şi au avut cuvinte de laudă la adresa jucătorilor noştri”, a declarat la finalul partidei Sebastian Tudor, antrenorul CSM Oradea.

CSM Oradea: Niculai, Duma - Bandi, Munteanu 5 goluri, Mihăilescu, Al. Pop 5, Munea 8, Crăciun, Stroe 2, Ivancov, Zamfir, Pădureanu, Szilágyi, Doboş, Liberţ 9, Iozu.

Antrenor: Sebastian Tudor. Secund: George Tăutu.

CSM Făgăraş: Ivanov, Szopka - Leordean 3, Blaga, Dincă, Turcu 8, Alisie 1, Mateoniu, Minea, Dedu 3, Bejinariu 5, Constantinescu 1, Filip 7, Vaidasigan 4, Fuică, Acatrinei.

Antrenor: Liviu Andrieş.