La sfârşitul săptămânii trecute, la Şcoala cu clasele I-VIII "Nicolae Bălcescu" Oradea, s-au desfăşurat mai multe activităţi cu caracter de prevenire a accidentelor rutiere. Acţiunile fac parte din cadrul proiectului Săptămâna Naţională a Siguranţei Rutiere.

Elevii claselor I D şi a III-a D, îndrumaţi de institutoarele Andaluza Raţ şi Ioana Căbău, au participat la o activitate de educaţie rutieră, la care au fost invitaţi să le vorbească ag. Mariana Andor şi ag. şef pr. Petru Bohuş, poliţişti de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Oradea. Aceştia le-au prezentat elevilor regulile de circulaţie care trebuie respectate pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere. De asemenea, le-au făcut recomandări cu caracter preventiv atunci când se află singuri pe stradă, în drumul spre casă sau de acasă către şcoală, în timp ce se joacă în parc sau dacă sunt singuri în locuinţă. "Scopul acţiunii de azi (n.r. - vineri) a fost acela de a aduce în atenţia copiilor riscurile la care se expun în momentul nerespectării regulilor de circulaţie. Au aflat şi cum trebuie să reacţioneze în locurile publice, atunci când nu sunt însoţiţi de părinţi şi sunt abordaţi de persoane necunoscute", ne-a declarat institutoarea Ioana Căbău. Poliţiştii au distribuit pliante conţinând reguli de circulaţie care trebuie respectate şi unele recomandări în sensul asigurării siguranţei personale.
Şcolarii au fost încântaţi de întâlnirea cu oamenii legii şi, în final, şi-au exprimat dorinţa de a se face poliţişti când vor creşte mari.