Olimpia Bucureşti - CSM U Oradea
CSŞ LMK Sfântu Gheorghe - CSM U Oradea

Formaţia de baschet orădeană va susţine, în acest final de săptămână, două partide de campionat. Astăzi, orădencele vor evolua pe terenul Olimpiei Bucureşti, într-o partidă contând pentru etapa a XI-a a Diviziei A, iar mâine, elevele pregătite de prof. Adriana Niculescu vor juca la Sfântu Gheorghe, în restanţa din etapa a II-a a campionatului.

Orădencele şi-au propus obţinerea unei victorii în această dublă de la sfârşitul săptămânii, meciul de la Sfântu Gheorghe având o favorită certă: CSŞ LMK, grupare slăbită puţin valoric faţă de sezonul trecut, dar capabilă încă să atace poziţiile fruntaşe ale ierarhiei. Şi cum gruparea din Sfântu Gheorghe va avea de partea sa şi publicul, unul vulcanic şi gălăgios, care va pune o presiune suplimentară asupra echipei orădene, toate atuurile sunt de partea gazdelor. În schimb, meciul din Capitală se anunţă mai accesibil, forma slabă a fetelor de la Olimpia, evoluţiile lor mai mult decât şterse, constituind avantaje ce pot fi valorificate de echipa orădeană. Eliberată de grijile participării într-o competiţie europeană (CSM Universitatea a disputat şase partide în Liga Central Europeană, pierzând toate întâlnirile), formaţia orădeană se poate concentra asupra campionatului, unde şi-a propus cel puţin o calificare în play-off. Şi pentru a evita orice surpriză neplăcută, fiecare meci cu un adversar accesibil trebuie tratat cu seriozitate, astfel încât, la final, orădencele să nu regrete că au risipit puncte cu uşurinţă. La echipa orădeană va reintra Janelle Hughes, americanca fiind menajată miercuri, în jocul cu BK Presov din Liga Europei Centrale), pentru a putea evolua în plenitudinea foţelor la meciul cu Olimpia.
A doua partidă a orădencelor, programată duminică, se anunţă cu mult mai grea, echipa din Sfântu Gheorghe fiind una dintre grupările puternice ale întrecerii feminine. Chiar dacă acum ambele echipe sunt la egalitate de puncte, favorita acestei dispute este CSŞ LMK, grupare care a evoluat şi în Cupele Europene cu rezultate bune. Poate şi din acest motiv, echipa este pe un loc modest, dar cu siguranţă această situaţie se va schimba în retur.