Veselia s-a reinventat la Salonta. Născută la superlativ din îngemănarea râsetelor de copii, „Veselia” și-a amenajat propria tabără pentru copii chiar în municipiul Salonta. Zeci de prichindei, cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani, s-au împrietenit și s-au distrat într-o atmosferă antrenantă, timp de cinci zile, descoperind astfel că, prin muncă și atenție susținută, poți învăța ceva nou și util în fiecare zi. Chiar și în vacanță...

Artizanii - prof. Ramona Buz, Iulia Maghiar, Zoe Nagy, Florica Neaga, Mihaela Zgimbe și Răzvan Sala, alături de dr. Daniela Hațegan, medic specialist la Ambulanța Salonta și de familia preotului ortodox Nicolae și Dorina Marian, au dovedit cu măiestrie că în orice activitate desfășurată împreună cu copiii, utilul se îmbină cu plăcutul într-un mod miraculos.În „Tabăra veseliei”, fiecare zi a fost o nouă surpriză pentru copiii salontani care, sub îndrumarea artizanilor-voluntari au deprins tainele exprimării corecte și respectuoase în societate; au descoperit că matematica, gramatica limbii române și limba engleză sunt cele mai distractive și jucăușe materii școlare; au înțeles de ce munca în echipă determină întotdeuna o victorie binemeritată; au modelat lutul și au pregătit ornamente pentru grădina cu flori; au pătruns tainele acului de cusut, ale prinderii și desprinderii nasturilor țesuți cu ață și, ca o provocare, au făcut cunoștință cu spectaculosul nod de cravată. Gândirea logică, acordarea primului ajutor și alcătuirea în mod științific a unui ierbar sau insectar, precum și educația gastronomică sănătoasă au fost completate zilnic prin activități sportive, artistice și de recreere în aer liber. Veselia copiilor a fost binecuvântată prin predică și învățături sfinte de preotul ortodox Nicolae Marian care, împreună cu Dorina Marian, președinta Asociației „Sfântul Nicolae – ocrotitorul copiilor și al săracilor” din Salonta, au pregătit daruri, dulciuri și multe alte bunătăți.

Cât de mult s-au înveselit copiii salontani în această tabără inedită o dovedește interesul sporit pentru o nouă ediție. Paginile social-media abundă în mesaje de mulțumire și recunoștință pentru dăruirea și efortul profesorilor voluntari care promit, pentru anul viitor, o tabără a veseliei super-superlativă.