Legea pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali prevede următoarele:

 

Art. 79, alin. 4 Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianță politică, alianță electorală sau organizații ale cetățenilor aparținând minorităților naționale care participă la alegeri ori candidat independent poate afișa un singur afiș electoral.

Art. 79, alin. 6 În alte locuri decât cele stabilite conform alin. 1, afișajul electoral este permis numai cu acordul proprietarilor, administratorilor sau, după caz, al deținătorilor.

Art. 79, alin. 8 Primarul, cu sprijinul poliției locale sau cu sprijinul efectivelor Ministerului Afacerilor Interne, în localitățile unde poliția locală nu este constituită, este obligat să asigure integritatea panourilor, afișelor electorale și a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate.

Ei bine, după cum se poate vedea din imaginile alăturate, la Binș, tocmai cel obligat să apere legea, adică primarul, o încalcă în mod flagrant! Afișele electorale ale independetului Adrian Domocoș – prietenii știu de ce! – au fost lipite pe stâlpii din zona pieței agro-alimentare și chiar pe ușa Halei de produse lactate din incinta aceleiași piețe, despre care noi, beiușenii, știam că e domeniu public, nu proprietatea vreunui particular! 

Poate că, totuși, după ce vor vedea materialul de față, ceilalți factori nominalizați în actul normativ citat vor trece la acțiune și vor reinstaura ordinea și un climat electoral civilizat în oraș! Pentru că aici nu e vorba despre campanie electorală sau despre divergențe de idei și opțiuni politice, e vorba de o stupidă, brutală și evidentă încălcare a legii! 

D.H.