PSD voturi visează...
Senatorul PSD Alexandru Athanasiu speră ca partidul din care face parte să obţină un scor mai mare la alegerile europarlamentare decât procentul cu care era cotat în sondajele de opinie de dinainte de campania electorală. "Sper să obţinem de la 25% în sus", a precizat parlamentarul de Bihor, adăugând că totul va depinde de prezenţa la vot, de campania pe care o derulează partidele, precum şi de tematicile puse în discuţie.

Un proiect neterminat
Senatorul Alexandru Athanasiu a declarat că proiectul PSD, început prin fuziunea dintre PDSR şi PSDR, este neterminat. "Este un proces de limpezire puţin mai lung", a precizat Athanasiu, fost preşedinte al PSDR, acesta adăugând că, în acest moment, social-democraţia din România nu şi-a găsit încă albia definitivă în care să se aşeze.

Concediu de maternitate mai lung
PC a depus o iniţiativă legislativă privind prelungirea, de la 1 ianuarie 2008, a concediului de maternitate de la doi la trei ani. "La doi ani, copilul este încă mic. Abia de la trei ani este primit în grădiniţe", a declarat vicepreşedintele PC Oradea, Traian Bodea, adăugând că, prin adoptarea acestei propuneri, statul poate contribui la creşterea natalităţii din România.

Proiect respins
Consilierul local Iulius Delorean a declarat că propunerea grupului de consilieri ai UDMR cu privire la acordarea de gratuităţi pe două linii de transport în comun studenţilor a fost respinsă de conducerea Primăriei Oradea, pe motiv că ar însemna o încălcare a principiilor autonomiei universitare. Pe de altă parte, PMO susţine că nu are sumele necesare alocării fondurilor necesare. "

Referendumul, necesar
PLD Bihor consideră că referendumul din 25 noiembrie este necesar, având în vedere că Parlamentul României a avut la dispoziţie cel puţin opt luni pentru a adopta legea votului uninominal. De acelaşi timp s-a putut bucura şi premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru a-şi asuma răspunderea pe acest proiect de lege, dar nu a făcut-o până în momentul în care preşedintele României nu a anunţat referendumul.