Şteianca Irina Maria Bara, aflată pe locul 246 WTA, este angrenată în această săptămână într-un turneu ITF în Spania, Openul Valenciei, dotat cu premii de 25.000 de dolari şi disputat pe zgură. Cea mai bună tenismenă bihoreană s-a calificat ieri în sferturile de finală ale probei de simplu şi în semifinale la dublu!

În meciul din optimile de finală, tenismena în vârstă de 21 de ani a învins-o, scor 6-1, 6-1, pe norvegianca Melanie Stokke (20 de ani, 373 WTA), după o oră şi patru minute. Irina Maria Bara a servit un as, a comis două duble greşeli, iar la primul serviciu a avut un procentaj de reuşită de 83%. Irina a avut 10 şanse de break, dintre care a concretizat şase şi a pierdut un game pe propriul serviciu. În sferturi, Bara va juca astăzi împotriva unei jucătoare născute în Republica Moldova, dar cu cetăţenie spaniolă, Cristina Bucşa (18 ani, 787 WTA), care a furnizat o nouă surpriză, eliminând a doua favorită, Conny Perrin (Elveţia, 190 WTA), scor 6-2, 5-7, 6-2. Favorită nr. 1 este Silvia Soler Espinosa (Spania), situată pe locul 128 în ierarhia WTA. În turul precedent, Irina, favorită nr. 8, a scos-o din cursă pe olandeza Bibiane Schoofs (601 WTA), după 7-5, 6-2. Pentru prezenţa în sferturi, Irina şi-a asigurat 9 puncte WTA şi 654 de dolari.

Până să încerce să ajungă în careul de aşi la simplu, Irina a acces în semifinalele probei de dublu alături de ucraineanca Oleksandra Korashvili. Dublul Bara/Korashvili a trecut de Valentini Grammatikopoulou/Yana Sizikova (Grecia/Rusia), pereche cotată cu a treia şansă la câştigarea competiţiei. După o oră şi 27 de minute de joc, perechea româno-ucraineană s-a impus cu 4-6, 6-3, 10-5 şi va juca în penultimul act cu Linana Herrero/Ksenija Sharifova (Spania/Rusia).