Problema spaţiilor de parcare se face din ce în ce mai tare simţită şi în Oradea. Astfel se prezintă situaţia şi pe strada Victor Babeş, dar şi pe multe altele, unde unii proprietari de case sunt nemulţumiţi de faptul că autovehiculele sunt parcate chiar pe trotuar, fără să lase prea mult spaţiu pentru pietoni.

Dumitru Popa, un orădean care care locuieşte pe strada Victor Babeş, la numărul 8, se plânge de situaţia pe care o creează proprietarii de maşini, lăsându-şi vehiculele să staţioneze în faţa casei sale. "Mă deranjează foarte tare această situaţie, în primul rând, pentru gălăgia de sub geamul meu, dar şi pentru faptul că nu putem folosi trotuarul", spune interlocutorul nostru indignat, argumentând că, deşi au garaje în zonă, proprietarii de vehicule parchează neregulamentar pe trotuar. Pe lângă neplăcerile provocate locuitorilor din zonă, din cauza maşinilor parcate pe trotuar, pietonii, inclusiv copiii, sunt obligaţi să circule pe carosabil, expunându-se la riscuri de accidente. Locatarul de pe strada Victor Babeş a mai sesizat o dată administraţia locală în aceeaşi problemă şi susţine că muncitori de la Primărie au venit să monteze stâlpi pe marginea trotuarului, pentru ca apoi, inexplicabil, să îi ridice. "Am reuşit să îi conving să lase stâlpii în dreptul casei mele, dar la vecini i-au ridicat", a povestit Popa.
Conform informaţiilor primite de la Primărie, elementele de fier care opresc maşinile pot fi montate la solicitarea riveranilor. "Am sesizat cazul şi vom discuta cu toţi locuitorii de pe strada Victor Babeş, pentru a decide împreună cu ei dacă vom monta stâlpii care delimitează trotuarul sau nu. Am renunţat să montăm stâlpii tot la cererea unor locatari din zonă", a informat Carmen Cherteş, şeful Biroului de Presă din cadrul PMO.