După ce vineri a decis să conteste decizia Consiliului Facultăţii de Medicină care nu i-a dat aviz pentru a participa la concursul de decan, urologul Gheorghe Bumbu mai are la dispoziţie doar posibilitatea de a da în judecată Consiliul. Contestaţia nu i-a fost respinsă, dar juriştii Universităţii susţin că în carta după care se organizează concursul nu a fost prevăzută posibilitatea contestării.

Conducerea Universităţii din Oradea a postat pe site adresa trimisă de Biroul Juridic al instuţiei cu privire la constestaţia medicului Gheorghe Bumbu. În ea se precizează că în conformitate cu prevederile art 42 şi 56 alin. 4 din Carta Universităţii din Oradea „Consiliul facultăţilor reprezintă organismul decizional şi deliberativ al facultăţii” şi acordă avizul candidaţilor care „îndeplinesc condiţiile legale ori condiţiile prevăzute de cartă”.

„Ghidul de desfăşurare a concursului public pentru funcţia de decan 2016 - 2020 prevede la art. 11 posibilitatea contestării desfăşurării şi rezultatelor concursului, dar acesta nu se referă la procedura de obţinere a avizului din partea consiliului facultăţii. În concluzie, în lipsa altor prevederi clare, apreciem că, dacă contestatarul se consideră discrimat de hotărârea consiliului facultăţii, are posibilitatea acţionării acestuia în instanţă pentru realizarea dreptului pretins”, se arată în informarea semnată de şefa Biroului Juridic cons. jr. Bulmaci şi de Romulus Indrieş.

Gheorghe Bumbu contestase vineri, pe motiv că nu fusese audiat înainte de pronunţare, hotărârea Consiliul Facultăţii de Medicină care îl scosese din cursa pentru şefia decanatului. Pentru postul de decan se vor lupta actualul şef Florian Bodog şi Adrian Maghiar.