Sosit în iarnă la Oradea, Martin Zeno, unul dintre cei mai spectaculoși baschetbaliști din Liga Națională, a decis să rămână în orașul de pe Crișul Repede. Astfel americanul va evolua încă cel puțin un sezon pentru CSM CSU Oradea, echipă cu care va avea ocazia să evolueze și în cupele europene.

Faptul că sportivul de 30 de ani este foarte apreciat de către antrenorul Cristian Achim nu reprezintă o necunoscută. Dar, având un contract valabil doar șase luni, nu se știa dacă spectaculosul jucător va continua alături de roș-albaștri în ciuda declarațiilor optimiste făcute după ce echipa orădeană a cucerit, în premieră, titlul de campioană națională. Așadar, ceea ce se spera, în cele din urmă a devenit o realitate și cele două părți au ajuns la un acord pentru a continua împreună și în următorul sezon. Înalt de 1,96 metri, Zeno este un jucător polivalent, care poate acoperi trei poziții (1, 2 și 3) în teren. În aceste condiții, în afara faptului că este și un baschetbalist spectaculos, nu este o surpriză faptul că tehnicianul Cristian Achim împreună cu staff-ul administrativ al clubului au dorit să continue colaborarea cu sportivul american.

Un campion prin definiție

În cele 16 jocuri în care a evoluat pentru CSM CSU, Martin Zeno a avut medii de 14.6 puncte, 3.7 recuperări, 2.6 pase decisive și 0.9 intercepții cu 1.4 posesii pierdute pentru 14.7 la eficiență. Americanul a avut procentaje de 56% la două puncte, 29% la trei puncte, respectiv 84% la linia de pedeapsă. Martin a fost faultat de patru ori pe meci, fiind jucătorul care a atras cele mai multe infracțiuni asupra sa. De menționat că CSM CSU nu a putut conta pe sportivul american în Final Four-ul Cupei României, acesta fiind accidentat. Cu Zeno în teren nu se știe dacă finala cu U BT Cluj-Napoca ar fi avut aceeași soartă. Calitatea numărului 3 de la CSM CSU a fost observată și apreciată de către Bob Knight, unul dintre cei mai apreciați antrenori din istoria NCAA, care de altfel l-a și recrutat pentru a-l avea sub comandă la Universitatea „Texas Tech”. Titlul de campion al României este cel de-al patrulea din cariera de jucător profesionist a lui Martin Zeno. Înainte de a ajunge la Oradea, americanul izbutise aceeași performanță atât în Cipru cât și în Finlanda (2). Totodată, prin prelungirea contractului pentru încă un sezon, Martin Zeno a acceptat provocarea de a-și apăra titlul cucerit cu CSM CSU.