Procurorii din cadrul DNA Oradea au descins, în această dimineaţă, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, acolo unde sunt deafăşurate percheziţii. Potrivit unor surse, vizat de anchetă ar fi şeful Poliţiei bihorene, chestorul Liviu Popa, care ar fi suspectat de fapte de corupţie. Procurorii se află în aceste momente în biroul şefului IPJ.

 

Deocamdată, biroul de presă al DNA nu a transmis informaţii referitoare la anchetă, reprezentanţii instituţiei fiind aşteptaţi cu precizări. În luna iunie a acestui an, tot procurorii DNA au efectuat percheziții la Poliția municipiului Beiuş, dosarul privind fapte de corupţie comise în perioada 2014-2016. Percheziţii au avut loc atunci şi la posturile de poliţie din Cărpinet şi Pietroasa. "Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie comise în perioada 2014- 2016. În cursul zilei de 29 iunie, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 22 de locaţii, situate în judeţul Bihor, din care trei sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice", preciza DNA, într-un comunicat.

(UPDATE) Vasile Blaga, copreşedintele PNL, audiat la DNA 

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a fost audiat luni dimineaţa la sediul DNA, într-un dosar deschis la începutul acestui an, în calitate de martor. 

"Ştiţi că a avut loc un accident cu masina mea. Am dat declaraţii de martor în care am confirmat că sunt proprietarul maşinii. Acum două săptămâni, şi îmi pare rău, fiind în concediu, chestorul Popa, eu l-am rugat să-mi ia maşina, pentru că e diesel şi dacă n-o mişti, stiţi foarte bine, maşina e din 2001, a avut un accident uşor la Brasov. A spart un far şi a îndoit bara de direcţie. Atât. Foarte uşor. S-a deschis un dosar penal şi au fost date legate de când am maşina. L-am rugat în permanenţă, pentru că suntem prieteni de familie, când poate, pentru că ştiu ce însemnă să nu mişti o maşină un an, eu ajung de 2-3 ori pe acolo, e diesel din 2001 şi dacă n-o mişti ai probleme cu toate piesele. Era în concediu", a spus Vasile Blaga după audieri. Vasile Blaga a fost audiat în urmă cu câteva luni, tot ca martor, în legătură cu fapte de corupţie la Anrp. În dosarul respectiv au fost audiaţi mai mulţi foşti miniştri.

(UPDATE) Parchetul Curții de Apel Brașov face cercetări privind accidentul rutier în care a fost implicat Liviu Popa, comandantul IPJ Bihor, în timp ce se afla la volanul mașinii lui Vasile Blaga, precizând că nu s-au primit cereri de la DNA privind audierea copreședintelui PNL.

"În acest moment se aşteaptă raportul de expertiză medicală pentru a se putea stabili numărul de zile de îngrijiri medicale de care are nevoie victima. După ce vom primi acest raport, procurorul de caz va stabili încadrarea juridică", a spus procurorul Ramona Diaconu.
Ea a precizat că Parchetul Curţii de Aple Braşov cercetează doar dosarul accidentului pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă şi că nu s-a primit nicio solicitare din partea DNA pentru informaţii sau pentru declinarea dosarului către o altă unitate de parchet.