În perioada 4-26 iunie, copiii din Oradea, inclusiv bebeluşii, dar şi părinţii lor, s-au bucurat de spectacolele oferite de cele mai bune trupe de teatru pentru copii din ţară, în cadrul Festivalului Arcadia. Astfel, Oradea a găzduit 19 reprezentaţii de la 10 teatre şi cinci trupe independente, alături de concerte şi activităţi creative.

Alături de spectacolele propuse în Cetatea Oradea, în sălile teatrului sau în amfitearu, orădenii s-au bucurat de ateliere, expoziţii şi workshopuri. Astfel, cele 12 ateliere susţinute de Cercetaşii României au avut succes, însumând peste 300 de participanţi, copii de toate vârstele, care au pictat, au căutat comori, s-au aventurat în misterele alpinismului, au creat zmeie, au pătruns în tainele olăritului, quilling-ului şi au construit obiecte tridimensionale din hârtie prin tehnica origami.

Vernisajul de afişe de teatru pentru păpuşi, create de talentatul Trifán László, a făcut posibilă întâlnirea a 50 de admiratori, printre care s-au numărat şi invitaţi din alte oraşe. De asemenea, workshopul Carousel Performance, susţinut de Teatrul Ion Creangă din Bucureşti, a întrunit un grup de 18 artişti de toate vârstele.

În ceea ce priveşte spectacolele şi concertele, sau evenimentele distractive cum a fost sesiunea de Baloane Uriaşe, statistica finală relevă că un număr de aproximativ 1.500 de spectatori au trecut pragul teatrului pentru spectacolele din weekend, iar în jur de 3.000 de privitori şi participanţi au fost prezenţi în Cetatea Oradea. Cele două festivaluri invitate, Oglindirea Sufletului în Lietaraturp şi Floare de Lotus, nu s-au lăsat mai prejos şi au adunat peste 300 de spectatori. Tot la capitolul succese s-au încadrat şi spectacolele pentru bebeluşi care s-au jucat, toate, cu casa închisă.

La final de festival, directorul artistic al trupei Arcadia, şi coordonator al festivalului, Florian Silaghi, a ţinut să mulţumească pentru implicare atât instituţiilor partenere cât şi voluntarilor de la Cercetaşii României, Palatul Copiilor şi Teatrul Regina Maria, care s-au implicat pentru buna desfăşurare a evenimentelor.