Lotul de jucători, probabil cel mai valoros pe care Oradea l-a avut vreodată, îi conferă echipei campioane statutul de favorită în fiecare meci din Liga Națională de baschet masculin. Acest fapt a fost confirmat și în duelul cu BCM U Pitești pe care CSM CSU l-a câștigat la Arena Antonio Alexe cu scorul de 81-73 (26-21, 17-12, 16-17, 22-23) într-o partidă contând pentru etapa a doua.

Cu toate că antrenorul Cristian Achim rămâne la părerea că BCM U Pitești este una dintre echipele puternice ale campionatului, roș-albaștrii nu au avut nicio problemă în a tranșa acest duel. Doar momentele în care concentrarea nu a fost la cel mai înalt nivel, din finalul partidei, au făcut ca echipa oaspete să se apropie și să spere la o minune. Aceasta nu a venit deoarece orădenii au știut să gestioneze momentul mai slab.

Mirkovic și Pasalic, remarcații partidei

Partida, disputată în fața a exact 1.651 de spectatori, cuantificare făcută cu ajutorul noului sistem de vânzare al biletelor, a fost controlată de la un capăt la altul de către echipa campioană. O singură dată formația oaspete a reușit să egaleze, în minutul 4 al primului sfert (10-10), CSM CSU aflându-se la conducere timp de 39 minute și 37 secunde. Avantajul maxim al orădenilor s-a consemnat în minutul 25 atunci când elevii lui Cristian Achim conduceau cu 56-39. Simțind că adversarul le este inferior, bihorenilor le-a scăzut nivelul de concentrare astfel că oaspeții au reușit să se apropie la doar 6 puncte (62-56) în minutul 34. Totuși, după cum au decurs lucrurile până la acel moment, ar fi fost o surpriză ca echipa vizitatoare să întoarcă rezultatul în favoarea ei. Acest lucru nu s-a întâmplat astfel că „leii roșii” au obținut cea de-a doua victorie din tot atâtea partide în Liga Națională. Remarcații acestui duel au fost cei mai noi jucători din lotul CSM CSU, Branko Mirkovic (17 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări) și Muhamed Pasalic (16 puncte). Prestație excelentă a oferit și Martin Zeno care a totalizat 16 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări.

Duelul cu BCM U Pitești a fost o repetiție bună înaintea primului joc din Liga Campionilor pe care Oradea îl va disputa mâine de la ora 19.00 la Arena Antonio Alexe și în care va întâlni campioana Slovaciei, BC Prievidza.

CSM CSU Oradea: Mirkovic 17 puncte (2x3p), Zeno 16 (1), Mandache 12 (2), Barnette 7, Petrișor 1, Pașca 2, Denison 2, Țibîrnă 8 (1), Pasalic 16 (4).

Antrenor: Cristian Achim.

BCM U Pitești: Kabongo 10 (1), Hunter II 11 (1), Mladenovic 6, Marinov 14 (2), Stăncuț, Tudor 14 (4), Balmuș, Corpodean 11 (3), Gabric 7 (1).

Antrenor: Hristu Șapera.