Ratarea primului obiectiv al sezonului pentru baschetbalişti, acela de a cuceri Cupa României, a trebuit repede uitată deoarece nu mai departe de mâine, de la ora 20.00 la Arena Antonio Alexe, CSM Oradea va înfrunta Phoenix Galaţi în primul meci al playoff-ului Ligii Naţionale.

 

Regretele referitoare la pierderea finalei cupei în faţa lui U BT Cluj trebuie depăşite iar baschetbaliştii, împreună cu întreg staff-ul tehnic, sunt obligaţi să privească înainte. Competiţia nu aşteaptă pentru ca suflarea baschetbalistică orădeană să îşi "lingă rănile”, astfel că mâine începe un nou drum, acela spre cucerirea titlului de campioană naţională. Deşi atât Steaua cât şi U BT Cluj au demonstrat că sunt echipe foarte puternice, orădenii alcătuiesc o formaţie care nu trebuie să aibă niciun complex în faţa acestor rivale. Până la duelurile cu cele două, trupa lui Cristi Achim trebuie să depăşească Phoenix Galaţi, ocupanta locului al 7-lea la finele sezonului regulat. Nou-promovată în primul eşalon, echipa pregătită de Florin Nini nu este una tocmai "uşoară” astfel că bihorenii trebuie să fie atenţi. Phoenix vine după o serie de 4 partide în care a pierdut doar un meci, cel cu BCM U Piteşti din deplasare. Liderii gălăţenilor sunt Milos Bojovic, cel mai bun marcator cu o medie de peste 16 puncte pe meci, fostul "orădean” Milos Pesic, cel mai bun recuperator cu 6,5 astfel de procedee reuşite pe joc şi Jay Threatt jr., coordonatorul care a dat în medie 6,7 pase decisive pe joc. Un baschetbalist excelent este şi Yaroslav Lemyk, cel care a marcat 24 de puncte în ultima partidă, victoria 105-98 de pe teren propriu cu Gaz Metan Mediaş.

 

Martin Zeno a reluat antrenamentele

Veşti bune vin de la echipa roş-albastră. Martin Zeno s-a recuperat după entorsa suferită în ultimul joc din sezonul regulat astfel că, cel mai probabil, americanul se va regăsi în lotul pentru primul meci din playoff. Din tabăra orădenilor, în ciuda dezamăgirii date de eşecul din finala Cupei României, "lunetistul” Radovan Markovic s-a ales cu o satisfacţie de ordin personal. Sârbul a ajuns la 248 de reuşite de pe semicerc devenind astfel jucătorul cu cele mai multe coşuri de trei puncte marcate pentru CSM CSU Oradea. Performanţa sa a fost realizată în 108 meciuri în care a evoluat pentru roş-albaştri. Până la acest moment, deţinătorul recordului a fost Nemanja Maric cu 246 coşuri de 3 puncte.

Bilete pentru primul meci cu Phoenix Galaţi se mai pot achiziţiona şi în cursul zilei de mâine, cu începere de la ora 18.30 la Arena Antonio Alexe. Pentru jocul al doilea, care se va disputa marţi de la ora 19.45, tichete se pot cumpăra luni între orele 9-15 şi marţi între orele 9-13 de la sediul clubului şi de la 18.15 la Arena Antonio Alexe.

Celelalte jocuri din primul tur al playoff-ului sunt: Steaua – Dinamo, SCM U Craiova - BC Mureş (luni, ora 17.30, Digi Sport) şi U BT Cluj - CSU Sibiu (luni, ora 19.30, Digi Sport).