Municipalitatea orădeană a anunţat că, în această săptămână, au început lucrările de realizare a pistei sintetice de alergare din parcul Ion I.C.Brătianu, termenul pentru realizarea ei fiind de 45 zile.

Prima pistă sintetică din Oradea va fi realizată în Parcul I.C. Brătianu și va avea o lungime totată de 1.045 de metri. Potrivit municipalităţii, pista este realizată de Primăria Oradea, în parteneriat cu Eco Bihor, banii provenind din taxa de depozitare încasată de la alte unități administrativ teritoriale care depozitează deşeurile la halda ecologică din Oradea. Lucrarea este realizată de firma Drumuri Bihor, pista urmând să fie construită de jur împrejurul parcului în termen de 45 de zile.

,,Având în vedere că mulți cetățeni ai municipiului nostru aleargă în zona parcului Brătianu, iar pista de alergare construită de municipalitate în parteneriat cu firma RCS&RDS din zona Ioșia se bucură de un real succes, am decis construirea acestei piste de alergare pentru a veni în sprijinul lor și a le oferi cele mai bune condiții de alergare, pista urmând să fie realizată din tartan”, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.