La final de an, arbitrii bihoreni şi diverşi invitaţi s-au reunit la Gala arbitrului bihorean, oragnizată zilele trecute de Comisia Judeţeană de Arbitri Bihor şi Asociaţia „Cavalerii Fluierului” la sala de evenimente „Emerald”.  

 Cu acest prilej, au fost premiaţi arbitri, observatori, dar şi cei care s-au implicat în diversele proiecte derulate de forurile conduse de Octavian Şovre (CJA Bihor) şi Laurenţiu Danşa (Cavalerii Fluierului). Au fost acordate 114 trofee, plachete, diplome sau medalii.

Cosmin Cormoş a fost desemnat cel mai bun arbitru, ierarhie în care a fost urmat de Radu Bitea, iar mai tinerii Andrei Venter şi Ciprian Filip au împărţit locul 3, toţi fiind premiaţi de Cristian Balaj.

Arbitrul asistent al anului a fost declarat Marius Matica, care i-a devansat pe Cristian Gozman şi Cristian Bologan (locul 2), Alex Beleneşi şi Florin Toia (locul 3).

Adina Claudia Popa a fost prima în ierarhia feminină, urmată de Paula Popa şi Gyorgyi Duma, în timp ce, la secţiunea asistenţi, Gabriela Toderaş le-a devansat pe Adina Moza (locul 2) şi pe Cristina Vuşcan şi Jeanina Păduraru (locul 3). Absolvent al cursului de formare chiar în 2016,  Sergiu Varga (17 ani) a fost nominalizat cel mai tânăr promiţător arbitru.

Premiaţi au fost şi foştii preşedinţi ai CJA, Octavian Ştreng, Gheorghe Dumitrescu, Cornel Pantea, dar şi şeful AJF Bihor, Valer Vancea. Cristian Nagy, cu peste 2000 de meciuri oficiate şi Daniel Dumuţa, ajuns la peste 1000 de jocuri arbitrate, au fost răsplătiţi pentru longevitate în activitatea de arbitru. Invitaţi speciali la Oradea, arbitrii FIFA Cristian Balaj şi Istvan Kovacs au primit premiul de excelenţă, iar lui Octavian Şovre i-a fost decernată o plachetă în semn de apreciere pentru prestaţiile din cel mai fast an al carierei, cu meciuri arbitrate la Campionatul European, Jocurile Olimpice, Liga Campionilor, Liga Europa şi în preliminariile pentru Cupa Mondială.

Festivitatea a continuat cu momente de relaxare pe acordurile muzicale oferite de solistul Adi Balint şi formaţia sa.