Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii privind calendarul obligațiilor fiscale pentru luna septembrie 2017. Sunt anunţate termenele la care se depun declarațiile de menţiuni, privind impozitele pe venit, alte formulare și plăți.

Astfel, în termen de 15 zile de la data de când nu se mai realizează venituri, trebuie efectuată depunerea Declaraţiei de înregistrare în evidenţa persoanelor fizice care nu realizează venituri, precum şi pentru stabilirea obligaţiilor de plată a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate - Formular 604. Joi, 7 septembrie, reprezintă termen pentru depunerea „Declaraţiei de menţiuni” privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România (pentru schimbarea perioadei fiscale din trimestru în lună, începând cu luna iunie 2016) – Declaraţia 092. De asemenea, până luni, 11 septembrie, trebuie depuse: 010 - Declarație de înregistrare fiscală/ Declarație de mențiuni pentru persoane juridice, asocieri și alte entități fără personalitate juridică; 020 - Declarație de înregistrare fiscală/Declarație de mențiuni pentru persoane fizice române și străine care dețin cod numeric personal; 070 - Declarație de înregistrare fiscală/ Declarație de mențiuni pentru persoanele fizice care desfășoară activități economice în mod independent sau exercită profesii libere; Depunerea Formularului „Notificare privind aplicarea/încetarea aplicării regimului special pentru agricultori” - Formular 087. Vineri, 15 septembrie reprezintă un alt termen limită pentru: Depunerea Situaţiei eliberărilor pentru consum de tutun fin tăiat, destinat rulării în ţigarete/alte tutunuri de fumat în luna … anul … - Formular - Anexa nr. 4 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor titlului VIII din Codul fiscal;

Depunerea Situaţiei eliberărilor pentru consum de ţigarete/ţigări şi ţigări de foi în luna … anul … - Formular - Anexa nr. 3 din Norme; Depunerea Situației centralizatoare privind achizițiile/utilizările de produse accizabile și livrările de produse finite rezultate în luna … anul …, pentru luna precedentă - Formular - Anexa nr. 26 din Norme; Depunerea Situației centralizatoare privind achizițiile/utilizările de produse accizabile și livrările de produse finite rezultate în luna … anul …, pentru luna precedentă - Formular - Anexa nr. 26; Depunerea Situației centralizatoare privind achizițiile și livrările de produse accizabile pentru luna precedentă - Formular - Anexa nr. 19; Depunerea Situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție de alcool și băuturi spirtoase pentru luna precedentă - Formular - Anexa nr. 12; Depunerea Situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție de vinuri/ băuturi fermentate/ produse intermediare pentru luna precedentă - Formular - Anexa nr. 13; Depunerea Situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție de bere pentru luna precedentă - Formular - Anexa nr. 14 din Norme; Depunerea Situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de producție tutunuri prelucrate pentru luna precedentă - Formular - Anexa nr. 15; Depunerea Situației privind operațiunile desfășurate în antrepozitul fiscal de depozitare pentru luna precedentă - Formular - Anexa nr. 17; Depunerea Evidenței achiziționării, utilizării și returnării marcajelor pentru luna precedentă.