Cu un altfel de tonus după ce a luat cu adevărat pulsul Ligii Campionilor, competiţie în care a înregistrat cel de-al doilea succes, campioana României la baschet masculin nu are voie să se împiedice, pe teren propriu, de penultima clasată, Dinamo Bucureşti. Disputa contând pentru etapa a 9-a a Ligii Naţionale se va desfăşura astăzi, cu începere de la ora 20.00 (Digi Sport), la Arena Antonio Alexe.

 

Există, totuşi, două aspecte care ar putea face ca aşteptările iubitorilor echipei de baschet orădene să nu fie împlinite. Este vorba despre faptul că Dinamo va veni la Oradea fără a avea niciun fel de presiune şi cu dorinţa de a se autodepăşi în faţa campioanei. Pe de altă parte, programul infernal pe care CSM CSU îl are îşi pune amprenta asupra prospeţimii fizice a roş-albaştrilor, dar, din păcate, acesta aduce şi numeroase probleme de ordin medical. Chiar şi în aceste condiţii, echipa pregătită de Cristian Achim nu ar trebui să întâmpine probleme în a-şi adjudeca victoria, asta în principal datorită lotulului mult mai valoros de care dispune, dar şi a jocului colectiv net superior. Din tabăra oaspeţilor, principala ameninţare va fi bosniacul Marko Sutalo, un jucător a cărui principală calitate este aruncarea de la distanţă. Câtă vreme orădenii vor fi capabili să oprească acţiunile care vor avea scopul de a pune în valoare această armă a lui Sutalo, este de aşteptat ca diferenţa de pe tabela de marcaj să le fie net favorabilă.

 

Oaspeţii, sub forma arătată în sezonul trecut

 

Faţă de sezonul precedent, Dinamo pare mai „slabă”, în timp ce Oradea pare să aibă un lot superior din punct de vedere valoric. În runda precedentă, dacă orădenii s-au impus, mai greu decât se anticipa (84-82), pe teren propriu în duelul cu BC Timişoara, oaspeţii de astăzi au pierdut categoric (73-96) pe propriul teren duelul cu rivala de-o viaţă, Steaua Bucureşti. Cum în lupta pentru păstrarea titlului de campioană Oradea se va lupta, printre alte echipe, cel mai probabil şi cu Steaua, este de aşteptat ca elevii lui Cristian Achim să izbutească un succes aproximativ de aceeaşi dimensiune ca şi cel reuşit de formaţia militară. În lotul echipei dinamoviste se regăseşte şi Sebastian Ionescu, jucător care aparţine lui CSM CSU Oradea, dar care este împrumutat bucureştenilor pentru acest sezon. În plus faţă de diferenţa valorică, bihorenii au şi un ascendent moral în faţa vizitatorilor după ce în sezonul precedent şi-au adjudecat toate cele 3 confruntări directe, două în campionat şi una în Cupa României.

 

„Satelitul”, duel acasă cu BC 2 Mureş

Clasată pe locul al 5-lea în Grupa a 2-a din Liga I, echipa pregătită de Valeria Scheiner va încerca să obţină cel de-al doilea succes stagional. Duelul cu cea de-a treia clasată din etapa a 6-a se va disputa mâine, de la ora 14.30, la Arena Antonio Alexe. Intrarea spectatorilor va fi liberă.

 

Celelalte partide ale etapei a 9-a sunt: Phoenix Galaţi - U BT Cluj, Steaua Bucureşti - BC Mureş şi SCM U Craiova - BCM U Piteşti (astăzi, ora 20.00, Digi Sport). Jocul BC Timişoara - Olimpic Baia Mare s-a disputat ieri după închiderea ediţiei.

 

Clasament

 

  1. U BT Cluj - 13 puncte (7 jocuri)
  2. Steaua - 13 puncte (7 jocuri)
  3. CSU Sibiu - 13 puncte (8 jocuri)
  4. CSM Oradea - 12 puncte (7 jocuri)
  5. BC Timişoara - 12 puncte (8 jocuri)
  6. BCMU Piteşti - 11 puncte (7 jocuri)
  7. BC Mureş - 10 puncte (7 jocuri)
  8. SCMU Craiova - 10 puncte (7 jocuri)
  9. Olimpic Baia Mare - 8 puncte (7 jocuri)
  10.  Dinamo - 8 puncte (7 jocuri)
  11.  Phoenix Galaţi - 7 puncte (6 jocuri)