Albumul Greatest Hits al trupei Queen a devenit oficial cel mai bine vândut album din toate timpurile din Marea Britanie, depășind trupe renumite precum Abba, The Beatles și chiar pe regele muzicii pop, Michael Jackson.

Potrivit contactmusic.com, revelația a fost dezvăluită într-o listă lansată de Official Album Chart (Topul Albumelor Oficiale) din Marea Britanie, cu ocazia aniversării a 60 de ani a topului. 60 de albume pentru 60 de ani, topul albumelor din Marea Britanie a fost dezvăluit cu trupa lui Freddie Mercury, Queen, în capul listei, care a înregistrat peste 6,1 milioane de copii vândute de la lansarea compilației „Greatest Hits”, în 1981. De asemenea, în 2014, același album a devenit primul album din Marea Britanie care a reușit să înregistreze 6 milioane de copii vândute. Continuarea, „Greatest Hits II”, a intrat în top 60 cel mai bine vândute albume, ocupând locul 10. „Ce veste grozavă să auzi de dimineață! Cel mai popular album? Ei bine, mereu am fost de părere că trupa este promițătoare, dar asta ne depășește visele din adolescență!”, a declarat chitaristul trupei Queen, Brian May, pentru OfficialCharts.com.

Pe locul 2 în top a fost o altă compilație „Best of...”, „Gold: Greatest Hits' a celor de la Abba. Top 10 a fost completat de „Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band” (The Beatles), „21” (Adele), „What's The Story Morning Glory” (Oasis), „Thriller” (Michael Jackson), „Dark Side Of The Moon” (Pink Floyd), „Brothers In Arms” (Dire Straits) și „Bad” (Michael Jackson). „Pentru sărbătorirea a 60 de ani de Official Album Chart, este fantastic că îi putem încorona pe cei de la Queen ca regii aniversării Top 60”, a declarat Martin Talbot, CEO al Official Charts. „Cu 7 albume ale artiștilor britanici în Top 10 din toate timpurile, iar „21” al lui Adele provocând albumul Beatleșilor „Sgt Pepper” să fie cel mai bine vândut album de studio din toate timpurile, este o listă grozavă pentru talentul local. Faptul că cel mai recent album semnat de Adele, „25” urcă în Top 30, alături de „X” de la Ed Sheeran, subliniază puterea pe care o are Topul oficial în susținerea talentului britanic, indiferent de vârstă”, a conchis acesta.