La Grădinița Nr. 52 din Oradea a avut loc timp de două zile, joi şi vineri (26-27 mai a.c.), cea de-a opta ediție a proiectului educaţional naţional ,,Micii campioni", care a inclus două categorii de probe: fotbal şi dans. Dacă la prima categorie au participat în acest an patru echipe, la dans s-au înscris nu mai puţin de 39 de grupe, în total la acest concurs participând aproximativ 700 de copii şi 200 de cadre didactice.

 

Sute de copii provenind din 39 de unităţi de învăţământ preşcolar şi-au etalat calităţile artistice, vineri, 27 mai, pe scena amenajată în curtea Grădiniţei nr. 52 din Oradea, în cadrul celei de-a opta ediţii a concursului „Micii Campioni”. Un juriu format din prof. Lucia Caciora - inspector școlar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, prof. Tiberiu Sîncelean, de la Școala Gimnazială Nr. 16, și prof. Cristian Mureșan, de la Liceul cu Program Sportiv "Bihorul" a avut misiunea să-i aleagă pe cei mai buni la finalul a patru ore de evoluţii care de care mai originale. La final, au fost acordate patru premii I cu trofeu, care au revenit GPP nr. 45 - Dans corean (coregraf, Andreea Mureşan), GPP nr. 52 – Ţigăncuşele, GPP nr. 44 - Raze de soare, GPP nr. 27 - Micii Vienezi, în timp ce alte 17 grădiniţe au obţinut locul I fără trofeu, 13 - locul II şi alte cinci - locul III. „Micii Campioni este proiectul nostru de suflet, pe care l-am organizat din dorinţa de a face copiii cât mai multă mişcare pentru a-şi întări sănătatea. Copiii au fost foarte bine pregătiţi, de aceea merită felicitări toate cadrele didactice care s-au implicat în pregătirea lor, la fel şi părinţii”, ne-a declarat prof. Maria Nan, directoarea Grădiniţei. 

Întrecerea la fotbal, desfăşurată cu o zi mai devreme, joi, 26 mai, a fost câştigată de micuţii de la GPP nr. 52 (locul I), secondaţi de cei ai Grădiniţei Creştine „Emanuel” (locul II), respectiv de cei de la GPP 45 - „Ion Creangă” şi reprezentativa I a Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” (locul III).

Activitatea s-a încheiat cu o festivitate de premiere, în cadrul căreia directorul GPP nr. 52, prof. Maria Nan, în calitate de organizator, le-a acordat copiiilor medalii, cupe, diplome şi dulciuri.