Înaintea ultimei etape din faza grupelor Ligii Europa, atât Steaua, cât şi Astra au şanse de calificare în "16-imi" după victoriile la un scor identic (2-1) asupra celor de la Osmanlispor, respectiv Austria Viena. Ambele depind doar de ele în tentativa de a accede în faza următoare, în sensul că, dacă înving Villarreal sau AS Roma, sunt sigure de calificare.

 

Cu o remiză cu goluri stau la mâna turcilor

Mai complicată pare situaţia Stelei, care susţine jocul decisiv în deplasare cu Villarreal, echipă care poate rata prezenţa în faza superioară în cazul unui eşec pe "El Madrigal". Steaua ar merge mai departe în Liga Europa în cazul unei victorii în Spania, însă are o şansă să se califice şi cu o remiză cu cel puţin două goluri marcate, în condiţiile în care principalul criteriu de departajare e reprezentat de rezultatele din meciurile directe. Scorul meciului tur dintre Steaua şi Villarreal a fost 1-1. În cazul unui rezultat identic, criteriul de departajare e golaverajul, capitol la care spaniolii stau mai bine. De reţinut, însă, că egalul ar fi suficient pentru o calificare a Stelei, doar dacă şi Osmanlispor o va învinge pe FC Zurich!
Dacă ambele partide se termină la egalitate, mai departe vor merge Osmanlispor şi Villarreal, spaniolii stând cel mai bine într-un clasament în 3 cu Steaua şi FC Zurich.

Teoretic, Steaua poate ocupa inclusiv primul loc în grupă, cu o singură condiţie: să o învingă pe Villarreal, iar meciul Osmanlispor - Zurich să se încheie egal.

Rezultatele etapei a 5-a:

Steaua - Osmanlispor (Momcilovic 68, Tamaş 86 / Ndiaye 30)

FC Zurich - Villarreal 1-1 (Rodriguez 87 - 11 m / Bruno 14)

 

CLASAMENT GRUPA E

1. Osmanlispor 5          2          1          2          8-7       7

2. Villarreal       5          1          3          1          7-7       6

--------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Zurich           5          1          3          1          5-5       6

4. Plzen            5          1          3          1          4-5       6

Ultima etapă (8 decembrie, ora 18.00): Villarreal - Steaua; Osmanlispor - FC Zurich.

 

Şi eşecul e bun dacă Austria nu învinge la Plzen

Ajunsă pe locul 2 în grupa E, Astra joacă în ultima rundă cu AS Roma, echipă deja calificată, care va miza pe rezerve în 8 decembrie. Cu un succes, "astralii" s-ar alătura romanilor şi nu ar mai conta rezultatul din celălalt meci al grupei. Şi o remiză ar fi favorabilă campioanei României, dar cu condiţia ca Austria Viena să nu învingă pe Viktoria Plzen. Dacă Astra încheie la egalitate cu AS Roma, iar Austria Viena s-ar  impune în Cehia, atunci austriecii vor merge în "primăvara europeană", graţie rezultatelor din meciurile directe, capitol la care stau mai bine datorită golurilor marcate în deplasare (Austria Viena a câştigat 3-2 la Bucureşti).

Şi în eventualitatea unui eşec cu AS Roma, Astra ar putea încheia pe locul 2, ultimul calificant, dacă vienezii pierd sau remizează cu Viktoria Plzen. Microbiştii bihoreni vor avea ocazia să vadă pe viu Astra pe 15 decembrie, la ora 13.30, când va evolua pe terenul Luceafărului Oradea, în optimile de finală ale Cupei României.

Rezultatele etapei a 5-a:

Austria Viena - Astra 1-2 (Rotpuller 57 / Florea 79, Budescu 88 - 11 m)

AS Roma - Viktora Plzen 4-1 (Dzeko 11, 61, 88, Perotti 82 / Zeman 18)

 

CLASAMENT GRUPA L

1. AS Roma     5          3          2          0          16-7     11

2. Astra            5          2          1          2          7-10     7

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

3. Austria Viena            5          1          2          2          9-11     5

4. Plzen            5          0          3          2          4-8       3                     

Ultima etapă (8 decembrie, ora 22.00): Astra - AS Roma; Viktoria Plzen - Austria Viena.