Campionatul Judeţean de minifotbal continuă cu play-off-ul, fază în care s-au calificat primele şase clasate la finalul sezonului regulat. Real Ioşia, AEK Oradea, Panoramic, FC Universitatea Oradea, Pokemon şi CS Inter sunt echipele care se vor duela pentru calificarea în  Campionatul Naţional şi în Cupa României.

 

Şase echipe aspiră la CN şi Cupa României

Play-off-ul debutează la sfârşitul săptămânii, iar echipele vor relua competiţia cu punctajele înjumătăţite, după modelul Ligii I la fotbal.

Runda inaugurală programează partide intereseante: Real Ioşia - Inter, AEK - Pokemon şi FC Universitatea - Panoramic, toate echipele având în componenţă jucători din Ligile  a IV-a şi a V-a sau fotbalişti care au jucat în eşaloane superioare. Gheţe, Fl. Lazăr, Bundea, Szeleş (AEK); S. Cigan, Adi Moisa, Iambor (Inter); Neaga, Tegzeş, C. Giura (Universitatea); Gego, Puie (Real Ioşia), Dianu, R. Giura, Şumălan (Panoramic), Moisi, Rozsa (Pokemon) sunt cele mai cunoscute nume care vor juca pe terenurile de la Baza Tineretului.

Primele două clasate se califică în faza regională Campionatului Naţional, care va avea loc tot la Oradea, între 27-29 mai, iar echipa de pe pe locul 3 va avea drept de participare la turneul Cupei României, organizat la Bistriţa.

 

Gheţe şi Szeleş, la lotul naţional

Altfel, doi orădeni au fost convocaţi la lotul naţional de minifotbal pentru un stagiu de cinci zile la Râmnicu Vâlcea. Portarului Vlad Gheţe, participant cu România la ultima ediţie a Campionatului European din Croaţia, i s-a alăturat şi Tibor Szeleş, care revine la prima reprezentativă după o absenţă de patru ani.

Campioană europeană la toate cele şase ediţii, România se pregăteşte pentru Campionatul European de Minifotbal, de la Szekesfehervar (Ungaria), din perioada 21-28 august. Românii au fost repartizaţi în grupa D, cu Spania, Franţa şi Lituania.