Profesorul Ciprian Sirca, de la Liceul German din Oradea, a organizat, ieri, cea de-a III-a ediție a acțiunii intitulate sugestiv „Duși cu pluta”. Împreună cu șapte dintre elevii săi, a navigat pe apele Crișului Repede, pe două ambarcațiuni făcute chiar de ei din flacoane.

 

Startul acțiunii s-a dat ieri, în jurul orei 11.15, în apropiere de Podul Sf. Ladislau din Oradea. Cele două ambarcațiuni, realizate din zeci de flacoane, au fost confecționate astfel încât să-i țină pe drumul dintre podurile Sfântul Ladislau și Sovata.

De la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” Oradea, la acțiune au participat profesorii: Ciprian Sirca, Anca Bulc și Sandra Petruc, precum și elevii: Raluca Zsisku, Tudor Bugău, Cosmin Laza, Mihnea Tănăsescu, Delia Borza, David Kasziba și, mezina grupului, Amelie Motoc. .

„Scopul acestui eveniment este de a sublinia importanța reciclării și a colectării selective a materialelor, de a trage un semnal de alarmă cu privire la poluarea Crișului, dar și de a organiza o altfel de oră de educație fizică pentru elevi”, ne-a declarat prof. Ciprian Sirca, inițiatorul acțiunii.

Potrivit acestuia, toți elevii din clasa a X-a A de la Liceul Teoretic German au participat la construirea ambarcațiunii.

„Pluta a fost construită din 30 de saci, cu aproximativ 1.200 de flacoane. Flacoanele au fost adunate încă din semestrul II, tema principală a activității fiind reciclarea și colectarea selectivă”, a mai spus interlocutorul nostru.

Sirca a ținut să aducă mulțumiri celor de la Salvamont Salvaspeo Bihor, Eco Bihor și lui Dragoș Vodă, de la FDG, pentru sprijinul acordat în desfășurarea acestui eveniment.

El a invitat, încă de pe acum, alte școli să li se alăture în acest demers, pentru a putea organiza, în cadrul ediției de anul viitor, un concurs între echipaje.

„Invităm și celelalte școli din Oradea să ni se alăture la următoarele ediții ale acțiunii, pentru a putea organiza un concurs între echipaje. Pe cei interesați îi instruim în privința confecționării ambarcațiunii pentru concurs”, a conchis interlocutorul nostru.

La acțiunea de ieri, elevii au fost asistați din bărci de șapte studenți din anul I de la Facultatea de Geografie, Turism şi Sport - Departamentul de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie, însoțiți de prof. Mihai Ille.