Miercuri după-amiază, Organizația Femeilor Social Democrate din Beiuș a marcat Ziua Mondială a Sănătății printr-o activitate intitulată "Sănătatea ta contează", ocazie cu care cele peste patru sute de invitate au putut urmări prezentări cu tematică medicală, de modă și de gimnastică aerobică.

 

La eveniment au participat deputata Sonia Drăghici, Stela Babău, vicepreședintă a PSD Bihor, Erica Mang, șefa social democratelor orădene și Florica Liga, președinta OFSD Beiuș. Și bărbații au fost bine reprezentați la activitatea doamnelor pesediste, printre acestea remarcându-i pe președintele Ioan Mang și pe deputatul Gheorghe Bogdan. Pentru că tema din acest an a Zilei Mondiale a Sănătății este diabetul zaharat, prof. univ. dr. Sonia Drăghici a conferențiat despre această boală, care, prin frecvența sa, intră în categoria așa-numitelor boli cronice ale civilizației. Dr. Angela Ciuciu, medic coordonator în cadrul Compartimentului Primire Urgențe de la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popoviciu” Beiuș, a prezentat câteva modalități de prevenire a unor boli precum hipertensiunea arterială, cardiopatia ischemică, infarctul miocardic sau cancerul de col uterin.

Organizatoarele evenimentului de la Beiuș au fost felicitate pentru reușita acestuia atât de vicepreședinta Stela Babău, cât și de domnii prezenți, Ioan Mang, președintele PSD Bihor și Gheorghe Bogdan, candidatul social democrat pentru Primăria Beiușului.