Teren: Roşia

Spectatori: aproximativ 100

Marcatori: V. Burescu 51, Uşvat 76 / Toma 56, Haica 83 (11m)

Cartonaşe galbene: Moţiu, Oraş / Ciobriş, Dumbrăveanu (2), Pup

Cartonaş roşu: Dumbrăveanu 115, pentru cumul de cartonaşe galbene

Unirea: Pup - Dumea (77 Copăcean), Horaniţ (106 Nica), Moţiu, Cabău, Tirla, Patronea, V. Burescu, Uşvat, Oraş, Bolha.

Delegat: Ioan Gherle.

CSO: Corcheş - Ştefan, Ciobriş, Berce (80 Blig), Gruie, Dumbrăveanu, Toma, C. Popa (77 Stoian), Pirtea, G. Popa, Haica.

Antrenori: Voicu Popa şi Florin Galea.

Arbitri: Rareş Vidican - la centru, Bogdan Gireadă şi Dacian Boruţ.

Obsrevator AJF: Octavian Birta.

 

Indiscutabil, meciurile din cadrul competiţiei KO rezervă iubitorilor "sportului rege" nenumărate satisfacţii, dar mai ales dispute în care, indiferent de liga din care fac parte, niciuna dintre echipe nu se poate declara învingătoare în mod cert.

 

Întâlnirea de la Roşia dintre revelaţia Seriei a II-a, ocupanta locului doi, din Liga a V-a, Unirea, care în acest retur a înregistrat două remize şi doar victorii pe linie, în compania celor de la CSO Ştei, clasaţi pe poziţia a patra în Liga a IV-a, nu a făcut excepţie de la regulă, ci din contră a întărit afirmaţia că întotdeauna Cupa României reprezintă un "magnet” pentru echipele mai slab cotate. După timpul regulamentar de joc, dar şi după prelungiri, roşienii au terminat partida neînvinşi, însă au trebiut să părăsească populara competiţie mult mai devreme datorită nemiloaselor lovituri de departajare, unde nervii şteienilor au putut fi mai bine stăpâniţi. Meciul a fost foarte disputat, în care, surpriză, echipa mai slab cotată a fost la timonă, ratând pe final de meci calificarea  în fazele superioare. Ritmul alert a făcut ca ocaziile la cele două porţi să fie nenumărate, rezultând patru goluri, toate marcate în repriza a doua, însă spectatorii au trăit intens această partidă care a oferit un spectacol agreabil. Patronea (2) a şutat pe lângă bară în startul meciului, iar Haica (4) şi G. Popa (23) l-au imitat. Însă ocazia reprizei a fost ratată, din interiorul careului mare, de Patronea (33), iar Bolha (41) a trimis alături. Start fericit pentru gazde în debutul părţii a doua, deoarece V. Burescu (51) a executat impecabil o lovitură liberă de la 18 metri (1-0). Bucuria gazdelor a fost de scurtă durtă, egalarea (1-1) survenind prin acelaşi procedeu realizat de Toma (56). Gazdele au asaltat pur şi simplu poarta adversă, dar Bolha (58, 59) şi V. Burescu (61) au fost fără şansă. Şteienii au replicat prin C. Popa (63) şi Pirtea (66, 69). Uşvat (76) a trimis o „torpilă” de la 30 metri sub bară readucând gazdele în avantaj (2-1). Oaspeţii au egalat (2-2) din lovitura de pedeapsă transformată de Haica (2-2), după care au urmat cele două reprize de prelungiri în care ambele tabere au devenit foarte prudente. Au urmat loviturile de pedeapsă unde oaspeţii au înscris prin Uşvat şi Oraş, iar pentru şteieni au transformat Ciobriş, Haica, Stoican şi Ştefan.

 

Alte rezultate consemnate în faza judeţeană a optimilor Cupei României: CS Mădăras - Victoria Avram Iancu 3-1, Izvorul Cociuba Mare - CS Bihorul Beiuş 1-8, AS Vadu Crişului - Crişul Aleşd 3-1, CS 2 Oşorhei - FC Hidişel 1-4, Foresta Tileagd - Viitorul Marghita 1-2, CS Diosig - Unirea Valea lui Mihai 9-1 şi Universitatea Oradea - Crişul Sântandrei 2-4. Câştigătoarele s-au calificat în turul următor.