Baza Sportivă ,,Viitorul’’ Ştei, situată pe strada Vişinilor nr. 3, a găzduit luni, 12 iunie, a cincea ediţie a Cupei Prieteniei ,,Miron Pompiliu”. Turneul a fost organizat de Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompiliu”, prin implicarea prof. Simona Pantea și prof. Liana Moruț, directoarea, respectiv directoarea adjunctă a unităţii de învăţământ şteiene.

 

O zi cu totul aparte au trăit elevii școlii șteiene, deoarece, indiferent că au fost jucători sau suporteri, au avut ocazia să se „dueleze” cu profesorii lor pe dreptunghiul verde, evident la dimensiuni reduse. Finala la fotbal disputată între cele două echipe s-a jucat în formula 5+1, două reprize a câte 20 de minute, arbitru la centru fiind Sandu Balaj, directorul Bazei Sportive „Viitorul” Ștei. Asistenţa medicală a fost asigurată de Gianina Purle. Ca și în precedentele confruntări, și de această dată, rezultatul final a stat sub semnul întrebării. Mai mult au fost necesare nemiloasele lovituri de departajare pentru a se stabili câștigătoarea acestei ediții. Startul partidei a fost favorabil elevilor care s-au detașat „scurt” prin reușitele lui Lucaciu (min. 3) și Ifrim (min. 5), profesorii reducând din handicap (2-1), prin Andru (min. 13), cu o execuție de mare finețe. După ce bara a fost aliata dascălilor la șutul lui Gheban (16), Andru (18) putea egala, însă mingea, șutată din unghi, a trecut puțin peste bară. În startul reprizei secunde Bogdan (25) a restabilit egalitatea (2-2), după ce cu un minut mai devreme a țintit bara laterală. A urmat o serie de goluri succesive înscrise de Ifrim (28, 33), Andru (30)  și Drăgan (34) în urma cărora egalitatea a persistat pe tabela de marcaj. Pentru prima oară în această partidă profesorii au trecut în avantaj (4-5), prin golul lui Vesa (37) și se părea că „scapă” în câștigători, dar elevii au înscris (5-5), la ultima fază a jocului, în prelungiri, prin inspiratul Lucaciu (40+2). În prima serie de trei lovituri de pedeapsă au marcat Lucaciu, Gheban, Bogdan și Andru, ratând Purle și Drăgan. Simoc a marcat pentru elevi, în timp ce Torok a parat lovitura executată de Bunta, astfel că elevii au triumfat în fața profesorilor. Explozia de bucurie a galeriei elevilor a fost una pe măsura victoriei, la meci, printre publicul numeros fiind prezenţi bunici, părinți, prieteni, dar și Iulian Balaj și Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, mari iubitori, dar și susținători ai sportului în urbea de la poalele Munților Apuseni. Festivitatea de premiere a fost oficiată de conducerea Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu”, prof. Simona Pantea și Liana Moruț. S-a acordat titlul pentru cel mai tehnic jucător, Cristian Andru; cel mai bun portar, Raul Torok, şi cel mai bun marcator, Casian Ifrim. Trofeul fair-play a fost decernat echipei profesorilor, în timp ce Sandu Balaj, directorul Bazei Sportive, a primit diploma pentru cea mai bună organizare.

Selecţionata profesorilor: Cătălin Moş - Cristian Bogdan, George Drăgan, Cristian Andru, Cristian Bunta, Adrian Vesa.

Selecţioner: prof. Simona Pantea.

Selecţionata elevilor: Raul Torok - Alex Rugină, Robert Purle, Răzvan Lucaciu, Dacian Gheban, Casian Ifrim, Paul Simoc, George Plisco.

Selecţioner: prof. Liana Moruţ.