Sucul de cartofi conţine hidraţi de carbon, protide, lipide, săruri minerale, vitamine (B1, B6, C, K). Este hrănitor, diuretic, energizant, cicatrizant, antispasmodic, antiulceros. Este indicat în gastrite, ulcere gastrice şi duodenale, diabet, litiază biliară, constipaţie. Se bea câte jumătate de pahar, de 3-4 ori pe zi, timp de o lună, în diabet sau ulcere gastroduodenale. În caz de litiază biliară, obezitate sau constipaţie, se bea câte jumătate de pahar de 1-2 ori pe zi. Dacă nu poate fi suportat simplu, se poate amesteca în suc de morcovi, cu miere şi câteva picături de suc de lămâie. Sucul de cartofi se prepară la fel ca sucul de morcovi. După spălarea şi curăţarea cartofilor sau morcovilor, aceştia se toacă foarte mărunt sau se dau prin răzătoare, apoi se trec prin maşina de tocat sau prin mixer. Se storc bine şi se separă sucul, care trebuie să fie consumat imediat