În deschiderea returului Ligii Naţionale de baschet masculin, finalistele ediţiei trecute de campionat se vor duela astăzi de la ora 19.55 (Digi Sport 2) la Arena Antonio Alexe. Atât CSM CSU Oradea cât şi BC Mureş nu traversează cea mai bună formă sportivă, dar cu toate acestea este de aşteptat ca jocul dintre cele două echipe să se ridice la cel mai înalt nivel. În tur, CSM CSU a câştigat în „junglă” la o diferenţă de 6 puncte.

 

Dacă CSM CSU Oradea este afectată tot mai mult de programul infernal pe care îl are, vicecampioana a început actualul sezon cu probleme financiare importante. Cu toate acestea, prin faptul că „pistolarul” Goran Gajovic a fost repatriat, se pare că mare parte din aceste neajunsuri au fost rezolvate. Totuşi „tigrii” nu vor beneficia de aportul lui Alhaji Mohammed care de aproape o lună se confruntă cu probleme medicale importante (pietre la rinichi şi pneumonie). Eclipsa de formă a celor două echipe se vede în rezultate. Bihorenii au suferit patru înfrângeri consecutive în ultimele jocuri indiferent de competiţie în timp ce mureşenii vin la Oradea după trei eşecuri în ultimele 4 partide din Liga Naţională. Vin şi veşti bune din tabăra echipei pregătite de Cristian Achim. Dacă Sean Barnette (ruptură musculară) şi Andrei Mandache (deget fracturat) vor lipsi cu certitudine, Muhamed Pasalic va reveni în angrenajul campioanei. Există şanse ca şi Titus Nicoară (probleme musculare) să se regăsească în lotul roş-albaştrilor pentru acest joc. Statistica este de partea orădenilor care s-au impus în 24 din cele 35 de dueluri, după cum menţionează site-ul de specialitate, totalbaschet.ro. Jocul va fi arbitrat de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Fabiana Martinescu şi Costin Bogdănescu în timp ce observator FRB va fi Viorel Constantinescu.

 

Pluşuri pentru copiii mai puţin norocoşi

Aşa cum s-a întâmplat de fiecare dată în ultimii 4 ani în preajma Crăciunului, conducerea clubului organizează o acţiune de colectare a jucăriilor de pluş pentru copiii mai puţin norocoşi. La începutul meciului, la îndemnul crainicului, suporterii orădeni vor arunca jucăriile pe suprafața de joc. „Cei care doresc să contribuie și să dăruiască un zâmbet și o bucurie, pot să o facă aducând la meciul amintit o jucărie din pluș. Toate jucăriile venite din partea dumneavoastră vor merge către copiii Parohiei Voivozi de Șimian și le vor oferi acestora un Crăciun mai frumos!”, se arată într-un comunicat al clubului.

 

„Satelitul” joacă mâine

A doua echipă a clubului angrenată în campionatul Grupei a 2-a din Liga I, va susţine mâine de la ora 13.30 la Arena Antonio Alexe jocul contând pentru etapa a 9-a cu U BT 2 Cluj-Napoca, ultima clasată. Formaţia pregătită de Valeria Scheiner ocupă locul al 6-lea (din 8 echipe) cu 9 puncte după un succes şi 7 înfrângeri.

 

Celelalte partide din etapa a 12-a a Ligii Naţionale sunt: Phoenix Galaţi - BCM U Piteşti, Steaua Bucureşti - Olimpic Baia Mare şi SCM U Craiova - CSU Sibiu (mâine, ora 20.00, Digi Sport). Partida U BT Cluj - BC Timişoara s-a disputat, ieri, după închiderea ediţiei. Dinamo Bucureşti stă.

 

Clasament

 

  1. U BT Cluj - 19 puncte (10 jocuri)
  2. Steaua - 19 puncte
  3. CSU Sibiu - 17 puncte
  4. CSM CSU Oradea - 16 puncte
  5. BCM U Piteşti - 16 puncte
  6. BC Timişoara - 15 puncte
  7. BC Mureş - 14 puncte
  8. SCM U Craiova - 13 puncte
  9. Phoenix Galaţi - 13 puncte
  10. Dinamo - 12 puncte
  11. Olimpic Baia Mare - 11 puncte