În ultimul joc din acest an, formaţia pregătită de Sebastian Tudor are parte de un adversar puternic. CSM Oradea, în tentativa de a termina turul de campionat neînvinsă, trebuie să câştige duelul cu a treia clasată, HCM Sighişoara. Partida contează pentru etapa a 13-a din Seria B a Diviziei A la handbal masculin.

 

Cu toate că înaintea sezonului nu foarte multă lume anticipa parcursul aproape perfect al handbaliştilor, Sebastian Tudor a demonstrat încă o dată că este capabil să creeze un grup care poate să facă performanţă. CSM Oradea a obţinut 9 succese în cele 10 partide disputate, singura remiză fiind cea cu liderul Minaur Baia Mare, principala favorită la promovare care are în componenţă jucători care au evoluat în Liga Campionilor. De partea cealaltă, HCM Sighişoara vine la Oradea cu moralul unei formaţii care a suferit doar două înfrângeri pe parcursul acestui sezon. Totuşi, dacă facem o analiză asupra rezultatelor vizitatorilor de astăzi, observăm că în penultima etapă au fost învinşi categoric, 37-20 de prima clasată, echipă cu care Oradea a terminat la egalitate. Mai mult, cel de-al doilea eşec a fost înregistrat în faţa Universităţii Cluj, formaţie pe care băieţii lui Sebi Tudor au învins-o. Aşadar, cu toate că duelul de la Antonio Alexe este derby-ul rundei a 12-a, CSM Oradea este totuşi favorita întrecerii, asta şi prin prisma obiectivului impus de către antrenorul echipei - tur de campionat fără înfrângere.

 

Celelalte partide din runda a 12-a, care se dispută mâine, sunt: CSU Poli Timişoara - Academia Minaur Baia Mare, CNE Sighişoara - HC Sibiu, Universitatea Craiova - CSU Târgu Jiu şi Minaur Baia Mare - CNOT Braşov. Universitatea Cluj şi Avram Iancu Arad stau.

Pe primele locuri ale clasamentului se află următoarele echipe: 1. Minaur Baia Mare - 28 puncte (10 jocuri), 2. CSM Oradea - 28 p (10 j), 3. HCM Sighişoara - 22 p (10 j), 4. Universitatea Cluj - 21 p (11 j) şi 5. Universitatea Craiova - 21 p (10 j).