Echipa de fotbal a Universităţii Oradea debutează astăzi într-o nouă ediţie a Campionatului Naţional Universitar. De la ora 14.00, studenţii orădeni întâlnesc pe teren propriu  Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, ocupanta locului 2 în campionatul precedent.

Cu clujeni şi arădeni în grupă

Cele două echipe fac parte din zona 1 geografică alături de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca şi Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. U Oradea va mai juca acasă cu USAMV Cluj-Napoca pe 30 martie şi în deplasare cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca (6 aprilie) şi cu Universitatea Aurel Vlaicu Arad (20 aprilie). Celalalte 15 participante sunt repartizate în trei grupe, câștigătoarele celor patru zone urmând să se califice la turneul final de la Mogoșoaia, în perioada 27 - 29 aprilie.

Ehipele sunt formate din studenți, masteranzi și doctoranzi la zi, cu limita de vârstă de maxim 30 ani. Sunt acceptaţi și jucători profesioniști, cu condiția să fie studenți la zi, la universitatea pe care o reprezintă.

Au căzut testul cu Alicante

La începutul săptămânii, Universitatea Oradea a făcut o ultimă repetiţie cu prilejul unui meci amical în compania Universităţii Alicante, din Spania. Mai închegată, echipa spaniolă a câştigat cu 5-2, golurile orădenilor fiind marcate de Mihuţa şi Baran.

La echipa pregătită de Alexandru Ilieş şi Gheorghe Dumitrescu au evoluat din primul minut S. Pop – S. Matei, Bulz, Cervinschi, Jurcă – Cr. Copil, Boneta, M. Pop, Ungur – Fl. Neaga (32 Nichita), Mihuţa (35 Al. Ilieş). În partea secundă au  intrat G. Mangra, Ţirban, Mechinici, Novak, David, Baros, Baran, Iordachi, Lascu, Cr. Ardelean şi Gal.